Als volwassenen rolschaatsen? 10 redenen om nu te starten

Het afgelopen jaar heb ik mijn rolschaatsen weinig gebruikt, maar de laatste weken heb ik de smaak eindelijk weer te pakken. Denk jij dat rolschaatsen iets voor kinderen is? Ik geef je nu tien redenen om, als volwassenen, vandaag nog te starten met rolschaatsen. 

Rolschaatsen volwassenen

1. Gezond sporten

De eerste reden om nu te starten met rolschaatsen is simpel: je bent aan het sporten en je doet dit ook nog eens lekker in de buitenlucht. Hardlopen is leuk, skeeleren (of inline skaten) kan interessant zijn, maar rolschaatsen is ook nog eens redelijk moeilijk. Je moet je hersenen erbij gebruiken (vooral in het begin), dus naast dat je lichamelijk druk bezig bent moet je ook mentaal ‘aan’ staan. Een win-winsituatie dus.

2. Balans

Rolschaatsen draait om balans. Als je met rolschaatsen je balans kwijtraakt dan is het mogelijk dat je valt. Hoe langer je rolschaatst, hoe beter je balans zal zijn. Mocht je ooit mee doen aan Expeditie Robinson en de balkproef willen winnen dan moet je nu gaan rolschaatsen.

10 redenen om te gaan rolschaatsen - spelen

3. Kilometers maken

Een paar jaar geleden deed ik aan hardlopen, maar tien kilometer was al snel saai en erg lang. Met rolschaatsen kan ik veel meer kilometers maken en mijn rondjes makkelijker uitbreiden. Je ziet in 20 kilometer veel meer dan in 10 kilometer. Zolang je maar een goede weg hebt, kom je een heel eind.

4. Genieten van de natuur

Omdat je lekker aan het rollen bent, en soms ook stukken uit kan rollen, heb je veel tijd om lekker van de natuur te genieten. Als de weg waarop ik rol goed is, kan ik ondertussen genieten van alles om me heen. Naar diertjes kijken vind ik bijvoorbeeld heerlijk.

10 redenen om te gaan rolschaatsen - natuur
SportSport

5. Rolschaatsen is veelzijdig

Rolschaatsen is erg veelzijdig en dat is nog een reden om het eens te gaan proberen. Ik vind het heerlijk om kilometers te maken, maar ik kan ook een stuk asfalt zoeken en daar aan de slag gaan met kunstjes. Draaien, springen, achteruit rolschaatsen en allerlei andere dingen die leuk zijn om te oefenen en te kunnen.

Je hebt daarnaast ook nog mensen die echt kunnen dansen op rolschaatsen of die aan roller derby doen. Super leuk toch?

6. De community is zo lief

Verschillende keren ben ik naar de rolschaatsdisco Skatefever geweest en iedereen die daar rondrijdt, is zo lief en behulpzaam. Als je iets staat te oefenen dan komt er al snel iemand tips geven of het voordoen. Daarnaast zit ik nu in een rolschaats Whatsapp- en Facebook groep waar je vragen kunt stellen en er is altijd iemand die reageert. Super handig en heel gezellig.

7. Het geluid

Het geluid van je wielen over de weg is zo’n fijn geluid. Ik word er rustig van en het heeft iets geruststellends. Omdat je wielen met verschillende soorten hardheid hebt, klinken alle wielen anders. Leuk!

8. Rolschaatsen pimpen

Naast het rolschaatsen zelf, is het ook leuk om je rolschaatsen te pimpen. Zo heb ik nu twee paar rolschaatsen, vier soorten wielen in allerlei kleuren en maten en ook verschillende veters en toestops. Daarnaast is het ook een soort sport geworden om de leukste rolschaats outfits te scoren.

9. Hoofd leeg

Misschien voor mij de belangrijkste reden om mijn rolschaatsen aan te doen: tijdens het rolschaatsen ben ik met mezelf bezig en is mijn hoofd verder leeg. Na een werkdag vind ik het fijn om even alle drukte van me af te rolschaatsen. Omdat ik zo gefocust ben op de rit, kan ik nergens anders aan denken. Zie je wel? Rolschaatsen is juist goed voor volwassenen 🙈.

10. Zo hip

Rolschaatsen is op dit moment dé sport om te beoefenen. Het lijkt wel of heel Nederland aan het rolschaatsen is gegaan. Steeds vaker zie ik mensen rolschaatsen; meisjes, jongens, vrouwen en mannen. Iedereen ontdekt hoe leuk het is, dus boek een avondje bij een rolschaatsdisco en probeer het zelf =).

Dat waren mijn 10 redenen om, als volwassenen, te starten met rolschaatsen. Heb ik je kunnen overtuigen? Ik hoop het wel, want ik weet zeker dat je het erg leuk zult vinden. Heb je tips nodig of wil je kletsen over rolschaatsen dan mag je altijd een berichtje sturen (mag ook via Instagram natuurlijk).

Geniet van je dag.

Liefs!

4 reacties

  1. Ik wist niet dat er een serieus verschil zat tussen inline skaten en rolschaatsen. Ik heb altijd graag geskate, maar eigenlijk gaat het niet zo lekker met mijn knieën, wat ik super jammer vind!

    1. Simone, ik heb geprobeerd op skeelers en heb een proefles gehad…daana nog wat zelf buiten op een fietspad….maar het wil gewoon niet. Ik ben veel te wankel en daarna doodop. En gevallen….ik zit nu aan rolschaatsen te denken, want dat is wel stabieler dan skeeleren. Oh ja, wat ook leuk om te weten is dat je in een uur met rolschaatsen 600 calorieën verbrand en met skeeleren 900 calorieën. Want skeeleren is veel intenser. Maar ik weet al door het geprobeerd te hebben dat skeeleren er voor mij niet in zit. Misschien rolschaatsen, weet het nog niet. En ik ben 66, dat vergeet ik weleens 😀 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.