Schrijversacademie: Openingsfragment

In februari vertelde ik je over mijn eerste ervaringen met de Schrijversacademie. Ondertussen heb ik module 3 afgerond en start ik volgende week met de laatste module. Voor de opleiding schrijven we veel teksten en vandaag ga ik een zelfgeschreven tekst met je delen. Doodeng, maar ook erg leuk. Wil je het lezen?

Schrijven | Schrijversacademie

Informatie

Voordat je aan mijn tekst begint, zal ik vertellen wat de opdracht was.

Bij de basiscursus van de  Schrijversacademie heb je elke week een huiswerkopdracht. Je gaat eerst aan de slag met de theorie en daarna ga je aan de slag met schrijfopdracht(en). De definitieve schrijfopdracht lever je in bij je medestudenten en/of bij je docent. 

Bij deze opdracht moesten we een openingsfragment van een verhaal schrijven. Alleen je personage moest in beeld zijn en er mocht geen interactie zijn met andere personages. De opdracht mocht niet meer dan 300 woorden bevatten en moest ingeleverd worden bij de docent. 

Mijn openingsfragment

Ze voelt twee paar ogen in haar rug prikken, maar besluit om niet om te kijken. Trillend pakt ze de deurklink met haar klamme hand vast, neemt een teug adem en steekt haar kin fier in de lucht. Met een zwaai gooit Bo de deur open en loopt met een strakke pas de gang door. Nog meer ogen die naar haar kijken, maar ze probeert er geen aandacht aan te schenken en met flinke tred loopt ze door. Nog een paar passen en dan staat ze buiten. In gedachten telt ze haar stappen in de hoop dat ze het nog even vol kan houden. Haar hand gaat richting het handvat van de draaideur, maar dan draait de deur net verder en grijpt ze mis. Ze probeert haar lichaam in evenwicht te houden en op dat moment denkt ze alleen nog maar aan die verrekte naaldhakken die ze zo nodig aan moest doen vandaag. Ze verliest de controle en voordat ze er nog iets aan kan doen, valt ze met een harde klap op de marmeren vloer. De wereld staat heel even op pauze, alles is stil. Dan begint het geroezemoes in de hal weer en gaat het leven door. Ergens hoort ze mensen lachen en ze kan wel door de grond zakken. Ze voelt haar knie al kloppen en vloekt binnensmonds. Onhandig staat ze op en zonder op of om te kijken vlucht ze naar buiten. Pas als ze buiten het gezichtsveld is van het gebouw waar ze zojuist haar droom uiteen heeft zien spatten, stopt ze. De tranen rollen over haar gezicht en als ze naar beneden kijkt, ziet ze dat er een flinke ladder in haar panty zit. Bloed  sijpelt uit haar knie en dan pas voelt ze de pijn. Ze had zich vandaag zo anders voorgesteld.

En dan?

Voor dit fragment kreeg ik een fijne beoordeling van mijn docent. Daarnaast vond ik dit misschien wel één van de leukste opdrachten om te maken. De opdrachten die daarna in de module gemaakt moeten worden, hebben vaak weer te maken met dit fragment. Helaas gingen die niet altijd helemaal goed. 

Volgende week start ik met de laatste module van de basiscursus en daarna mag ik voor een specialisatie gaan kiezen. Nog steeds ben ik niet van plan om een boek te gaan schrijven, dus ik kies niet voor die specialisaties. Mijn eerste specialisatie wordt Redactie en daarna wil ik eigenlijk ook de specialisatie Columns en blogs gaan doen.

Redactie staat bovenaan mijn lijstje, omdat ik heel erg nieuwsgierig ben naar de wereld van de uitgeverijen. Teksten leren redigeren, werken met boeken en schrijvers; het lijkt me zo interessant. 

Columns en blogs kies ik eigenlijk vanwege het bloggen. Elke letter die ik typ voor gewooniloon.com geeft mij meer energie en het is zo leuk om te zien dat mijn blog aan het groeien is. Ik wil leren en mezelf verbeteren. Ik kan niet wachten om te beginnen.

Het was niet mijn bedoeling om zoveel te schrijven, maar ik word er nogal enthousiast van. Ik hoop dat je het leuk vond om mijn fragment te lezen en om een update te krijgen over de Schrijversacademie. Zodra de laatste module van de basiscursus afgerond is, zal ik weer een update geven.

Reageren en feedback geven op mijn fragment mag natuurlijk =).

Liefs!

Ben je geïnteresseerd in de opleidingen van de Schrijversacademie? Klik dan hier.

5 reacties

  1. Het is altijd goed om de stap te zetten om iets te gaan doen waar je passie ligt en waar je blij van wordt. Of je er nu wel of niet je beroep van wilt maken is niet belangrijk. Doen wat je leuk vindt; dát is belangrijk!
    Ik vind je tekst heel goed geschreven, knap hoor. Heel veel succes en plezier met het verdere vervolg van de cursus.

  2. Wat leuk om te lezen! Ik vond het stuk erg goed geschreven, je wist meteen mijn aandacht te pakken ! Ben nieuwsgierig naar de rest, maar dat zal er dus niet komen. Super leuk dat je dit doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.