Tot aan de zon en terug – Jill Mansell

Tot aan de zon en terug is zo’n boek waar je op Instagram niet omheen kon toen het net verschenen was. Naast dat dit boek er echt heel leuk uitziet, ben ik er ook achter gekomen dat er heel veel fans zijn van Jill Mansell. Ik heb een paar boeken van deze auteur in mijn kast staan, maar ben nooit echt heel enthousiast geweest over een boek van haar. Gaat dat met Tot aan de zon en terug veranderen?

Tot aan de zon en terug - Jill Mansell - Luitingh-Sijthoff

“Hij nam haar een paar seconden in stilte op, en ze voelde de adrenaline door haar aderen zoeven. Na wat een eeuwigheid leek, zei hij: ‘Ik weet het nog niet. Er zijn wat dingen die ik hier moet regelen.’ “

Flaptekst

Didi krijgt de schrik van haar leven als ze na dertien jaar weer oog in oog staat met Shay Mason, haar eerste liefde. De vlinders van toen zijn in één klap weer terug.

Shay vertrok destijds met de noorderzon en brak haar hart. Maar het verleden gaat haar leven niet overhoop halen, o nee.

Als manager van een prachtig hotel in de Cotswolds is ze eindelijk gelukkig. En binnenkort gaat ze trouwen. 

 

Didi is niet de enige die weggestopte emoties voelt bovenkomen bij Shays terugkeer. Zijn vertrek ging gepaard met een schandaal, en dat steekt opnieuw de kop op. 

Lang verborgen geheimen komen nu aan het licht. En dat lijkt precies de bedoeling. Maar van wie?

Mijn mening

Eerlijk? Ik heb dit boek vooral gekocht vanwege het uiterlijk. Natuurlijk werd ik nieuwsgierig toen ik de één na de andere bookstagrammer met dit boek zag, maar dat was niet de reden om dit boek te kopen.

De voorkant van dit boek is voor mij wel echt een Jill Mansell boek. Haar boeken hebben een eigen stijl en iedereen die haar boeken graag leest zal deze stijl herkennen. Ik vind de omslag niet eens erg bijzonder, maar wel de kleur van de bladzijden: roze. Elke bladzijde is roze en daar maak je mij als lezer enorm blij mee. Logisch dat dit boek in mijn kast moest komen te staan. 

De titel Tot aan de zon en terug past goed bij het verhaal, maar het had ook zomaar een andere titel kunnen zijn. De titel past vooral erg goed bij de andere boeken van Jill Mansell.

Het verhaal is misschien niet erg origineel, maar dat hoeft voor mij ook niet. Het heeft in ieder geval alles wat een feelgoodboek moet hebben; humor en de nodige drama. Daarnaast leest het boek als een trein en als lezer kun je je verstand even op nul zetten. 

Zoals ik eerder al vertelde, ben ik nooit echt een fan van de boeken van Jill Mansell geweest. Tot aan de zon en terug heeft dat gevoel niet veranderd helaas. Tijdens het lezen heb ik me vaak afgevraagd waarom en ik denk dat ik daar nu wel achter ben gekomen. De schrijfstijl van deze auteur is fijn, maar voor mij soms te gedetailleerd. Als lezer wil ik graag nog dingen in kunnen vullen en dat werd me in dit boek soms ontnomen. Hierdoor miste ik soms een beetje de magie van het lezen. 

Jill Mansell schrijft met humor, het boek heeft veel tempo, vertraagd op de juiste momenten en leest makkelijk weg. Allemaal ingrediënten die nodig zijn voor een goed feelgoodboek en dat is het ook zeker. Haar boeken gaan als warme broodjes over de toonbank en ik heb het boek ook niet tegen mijn zin in gelezen, maar echt enthousiast ben ik ook niet. Vergeleken met Het Cupcake Café van Jenny Colgan is dit boek echt een heel stuk beter. Gelukkig zijn we allemaal anders =).

Mocht je van feelgoodboeken houden en nog een leuk boek zoeken voor op vakantie, dan is dit boek echt wel een optie. Naast een leuk verhaal, is dit boek ook nog eens een plaatje om te zien. 

Ook ik ga binnenkort een boekenlijst voor mijn vakantie maken, dus mocht je nog een goede feelgoodtip hebben dan hoor ik het graag.

Liefs!

Titel: Tot aan de zon en terug | Auteur: Jill Mansell | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 354 pagina’s |

4 reacties

  1. Hé Ilona, mag ik mijn boeken bij je onder de aandacht brengen? Voor het echte vakantiegevoel raad ik je “Gewoon puur Emma” aan. Momenteel maken mijn man en ik een auteurswebsite. Tot deze af is, vind je de info op Facebook.com/estherstuischrijvendeboekenwurm of op estherstui.auteursblog.nl
    Lieve groet,
    Esther Stui

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.