Update Curly Girl Methode

Mijn eerste artikel over de Curly Girl Methode kwam op 15 februari online (dit artikel is hier te lezen). Ondertussen is het 29 maart en ben ik bijna drie maanden bezig met deze methode. Tijd voor een update over de Curly Girl Methode.

Hoe hangen mijn krullen erbij ondertussen?

Na het douchen wachten tot het droog is.

Mijn krullen lijken steeds meer vorm te krijgen, maar het is wel een zoektocht geweest naar wat wel en niet werkt (en nog steeds). Bijna alle producten die ik nu gebruik zijn anders dan in mijn eerste artikel en ondertussen heb ik ook nog van alles geprobeerd.  Mijn haar is fijn en dun, dus de producten die ik moet gebruiken moeten licht zijn anders blijven de krullen niet zitten. 

Maar mijn haar in model krijgen is vaak het lastigste. In het begin föhnde ik mijn haar ondersteboven, maar dan zat het zo ontzettend rommelig en niet fijn. Toen ben ik toch maar met een scheiding gaan werken en zijwaarts mijn haar gaan föhnen. Dat werkt gelukkig al een stukje beter. Het enige probleem waar ik nu mee blijf worstelen dat is mijn achterhoofd en vooral het stukje bij mijn kruin. Wat ik ook doe, het wil niet en het zit niet. Ik blijf daar nog even mee vechten =).

Toch blijf ik zoeken en doorgaan met deze methode, want ik heb mijn haar nog nooit zo vaak los gedragen en zo weinig hoeven te wassen. Ik ben zeker nog fan.

De producten die ik nu gebruik.

Producten Curly Girl Methode

Bijna alle producten uit mijn eerste artikel zijn vervangen door nieuwe producten. Ik ga ze één voor één even af. Misschien handig om te weten dat ik nergens voor betaald word, maar dat ik deze producten oprecht fijn vind. 

Shampoo: Hoewel ik de shampoo van Wella ook prima vond, gebruik ik nu Not Your Mother’s – Curl Talk Curl Care Shampoo. Een hele fijne shampoo zonder siliconen, sulfaten en parabenen. Hij ruikt lekker en is erg licht en zacht voor mijn haar. Ook voelt mijn haar echt erg schoon aan na het wassen.

Conditioner: Ook hier een heel licht product, maar vooral gekocht vanwege de geur: Shea Moisture – 100% Virgin Coconut Daily Hydration Conditioner. Ik ben dol op de geur van kokos, dus toen ik zag dat deze conditioner én heel licht voor mijn haar zou zijn én naar kokos rook was ik eigenlijk al verkocht. Ik heb voor mijn haar maar heel weinig nodig, dus ik kan ook wel even vooruit.

Leave-in conditioner: Die is nog hetzelfde als de vorige keer. Ik gebruik de Aunt Jackie’s – Curl La La Defining Curl Custard en die bevalt nog steeds heel erg goed. Ik ben er wel achter gekomen dat ik echt maar een heel klein beetje nodig heb en dan werkt hij nog beter voor mijn haar. 

Gel: Ook van gel ben ik veranderd, maar ik weet nog niet goed welke ik fijner vind werken. Van Nivea gebruikte ik de Texture Sculpting Gel en die vind ik heel fijn. Omdat ik toch een bestelling wilde plaatsen bij Curlsshop.nl wilde ik graag van Not Your Mother’s de Curl Talk Frizz Control Sculpting Gel proberen. Met deze twee gels ben ik dus nog een beetje aan het stoeien. 

Serum: Als ik mijn krullen na het drogen aan het kneden ben dan gebruik ik graag een lichte serum. Hier had ik er toevallig al twee van in de kast staan en die wissel ik regelmatig af. Ik gebruik graag de Aussie 3 Miracle Oil Smooth lightweight treatment of de Inecto Divine Shine Coconut Hair Oil. Ik vind ze allebei prima werken, zolang ik er niet teveel van gebruik. 

Borstel: Ik brostel mijn haar alleen nog maar in de douche en dat doe ik met mijn Denman D3 Medium  Brush. Hij is lief voor mijn haar en dat vind ik eigenlijk het belangrijkste.

Voordelen van de CG-methode

Voor mij zitten er veel voordelen aan de Curly Girl Methode en ik zal ze voor je op een rijtje zetten: 

 • Mijn haar is een stuk minder vet dan voorheen. Ik was gewend om mijn haar om de dag te wassen, omdat het zo snel vet werd. Tegenwoordig was ik het hoogstens twee keer per week. Op wasdag is het dan nog steeds niet echt vet. Heerlijk!
 • De krullen worden mooier en mooier. Ik wist dat het even tijd nodig zou hebben om de perfecte krul te vinden, en die heb ik ook zeker nog niet gevonden, maar ik merk een duidelijk verschil met januari. Leuk!
 • Mijn haar glanst meer en lijkt een stuk meer aan te kunnen. 
 • Het pluist veel minder.
 • Als mijn haar goed zit, dan ben ik ’s ochtends zo klaar om te gaan.
 • Ik draag mijn haar bijna altijd los in plaats van altijd vast. Zo fijn!
 • Als amateur leer ik heel veel over mijn haar en dat is toch wel erg handig.
Waarom ik stopte met de Curly Girl Methode
Krullen droog en na het kneden.

Nadelen van de CG-methode

Nadelen zijn er natuurlijk ook en daar wil ik ook zeker eerlijk over zijn. Al vind ik nu de nadelen nog niet opwegen tegen de voordelen.

 • Op wasdag is het wel wat werk. Ik kan niet meer even mijn haar wassen, want er moet wel aandacht aan gegeven worden. Het is in te plannen, maar ook wel eens onhandig.
 • Soms zit het niet na een wasbeurt en dan moet ik het wel een paar dagen volhouden. Vaak los ik dit op door mijn haar vast te zetten met een klipje. Werkt vaak prima. 
 • Het is even zoeken naar de juiste manier en de juiste producten. Ik vind dit best leuk om te doen, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen mijn enthousiasme deelt. 
 • De achterkant van mijn haar wil nog niet en dat frustreert soms (tips zijn heel welkom).

Al met al ben ik nog steeds enthousiast over de Curly Girl Methode en mijn krullen. Ik ga nog even verder met mijn zoektocht en zal je op de hoogte houden. Mocht je tips hebben of juist vragen dan mag je altijd een berichtje achter laten.

Liefs!

4 reacties

 1. Hoi!

  Leuk, je bevindingen te lezen. Ik ben inmiddels twee jaar bezig met de methode. In die tijd twee keer toch even terug naar gewone producten. Maar pas toen was de werking van de methode juist heel duidelijk. Ik doe niet meer anders 😉

  Ik merkte ook dat kokos totaal niets voor mijn haar doet. Het werd er droog en pluizig van. Nu heb ik zelfs dat ik soms het stylen met producten achterwege kan laten. (Scheelt super veel tijd)

  Fijne dag vandaag!

 2. Ik ben nu enkele weken bezig met de cg methode en heb z’n app van hairkeeper. Ik had ook de producten van Aussie en aunt jackie’s , maar volgens die app zijn die niet cg en zit daar siliconen en lanoline/petrolatum in. Wellicht krijg je met andere producten nog beter resultaat. Is echt wel een zoektocht?

  1. Bedankt voor de tip! Het is een enorme zoektocht en ik merk nu ook dat kokos niet zo heel veel goeds doet voor mijn haar… we zoeken nog even verder. Ik ga wel die app even installeren, dankje!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.