Het wonderbaarlijke wolparadijs – Manuela Inusa

Banner Blogmas 2022

Het wonderbaarlijke wolparadijs is het vierde deel van de Valerie Lane – serie van Manuela Inusa. Ondanks het enorm leuke format van deze serie, ben ik al vaak kritisch geweest op de verschillende boeken. Ook van dit vierde deel word ik niet enthousiast, helaas. 

Het wonderbaarlijke wolparadijs - Manuela Inusa - Boekerij

‘Ze stond op, nam afscheid van iedereen en deed haar Cocker Spaniël aan de lijn. Toen ze de Tea Corner uit liep, dwarrelden er dikke sneeuwvlokken naar beneden. Susan legde haar hoofd in haar nek en sloot haar ogen. Sneeuw… Alleen voor haar.’

Kerst 2022Kerst 2022

Flaptekst

‘Susan brengt het liefst al haar tijd door in haar kleine wolwinkel. Tussen de verkopen door breit ze prachtige dingen die ze in haar winkel verkoopt. Haar vriendinnen komen af en toe langs en weten dat Susan altijd voor hen klaarstaat. Dat kunnen ze maar al te goed gebruiken tijdens deze koudste winter die Valerie Lane ooit heeft gekend.’

Mijn mening

Ik heb al veel geschreven over de boeken van Manuela Inusa, dus ik ga proberen om niet in herhaling te vallen.

Het omslag van dit boek past precies bij de andere delen van deze serie. Deze keer zien we de voorkant van de winkel van Susan en de sfeer die je als lezer voelt bij Valerie Lane straalt van dit boek af. Als liefhebber van boeken word ik hier erg blij van. 

De titel van het boek zegt iets over de winkel van Susan, maar is waarschijnlijk vooral gekozen omdat het goed bij de serie past. Het woord wonderbaarlijke kan ik namelijk verder niet helemaal plaatsen. 

Het wonderbaarlijke wolparadijs vind ik het minste boek tot nu toe en ik was al niet heel enthousiast over de andere delen. Tot nu toe vond ik deel twee, De chocolaterie van je dromen, het best en ik had gehoopt dat de schrijver deze stijl door zou trekken. Helaas is dit vierde deel te wollig, te keurig, te saai, te overdreven… 

Er zit helemaal geen pit in Susan en dat mis ik echt in het verhaal. Daarnaast vind ik het ook onrealistisch overkomen. Ik geloof best in liefde op het eerste gezicht, maar in dit verhaal krijgt dat een nieuwe (en ongeloofwaardige) betekenis. Daarnaast kiest de schrijver ervoor om alles uitgebreid te vertellen en dit ook nog eens vaak te herhalen, waardoor je als lezer totaal geen ruimte hebt voor eigen invulling. 

Is er ook iets positiefs te vertellen? Zeker, ik blijf het idee van deze serie ontzettend leuk vinden, al weet ik op dit moment niet of ik deze serie nog verder zal gaan lezen. Daarnaast zijn er ontzettend veel boekenwurmen fan van deze serie, dus het zal ook een kwestie van smaak zijn.

Het is niet mijn bedoeling om een boek af te kraken, maar ik ben wel graag eerlijk. Dit boek is het gewoon niet voor mij en helaas gebeurt dat ook wel eens. Smaken verschillen gelukkig, dus misschien vind jij Het wonderbaarlijke wolparadijs wel een heel fijn boek. Mocht je het gelezen hebben dan hoor ik graag je mening 😊.

Liefs!

Titel: Het wonderbaarlijke wolparadijs | Auteur: Manuela Inusa | Uitgeverij: Boekerij 
304 pagina’s |

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.