Boeken om naar uit te kijken

Het lastigste voor een boekenworm is dat je nooit alles gelezen kunt hebben. Hoe graag je dat ook zo willen, er zijn teveel boeken. Naast dat er al zoveel boeken zijn, blijft de aanvoer van boeken ook maar stromen. Het houdt niet op.

Is dat erg? Nee, natuurlijk niet =). Er komen namelijk weer heel wat mooie boeken aan in de komende maanden. Dit zijn de boeken om naar uit te kijken deze zomer.

Niemand zeggen - M.J. Arlidge

Niemand zeggen - M.J. Arlidge - Boekerij

Na Nog lange niet komt dan eindelijk het volgende deel van de Helen Grace-serie uit. Ik ben enorm fan van het werk van Arlidge en kan niet wachten om dit boek te gaan lezen. 

Na covid-19 bevindt het land zich in een van de zwaarste -recessies ooit. Nog nooit heeft inspecteur Helen Grace met zo veel geweld en onrust te maken gehad. Voor het eerst in haar leven is ze bang om de controle te verliezen: haar trouwe partner Charlie is met zwangerschapsverlof en tegelijkertijd doet haar collega Joseph Hudson er álles aan om haar het leven zuur te maken.

Drie moordzaken houden Helen ’s nachts wakker: een oude, rijke man, vermoord tijdens een inbraak in zijn immense huis; een jonge zorg-manager, in zijn auto doodgestoken met een schroevendraaier; en een jonge studente, aangerand en doodgeknuppeld in het plaatselijke park. Dan krijgt ze bericht dat de privédetective die onderzoek deed naar deze zaken levend in brand is gestoken. Net als Helen dacht hij dat zo veel geweld in korte tijd geen toeval kon zijn, maar zelfs met deze aanwijzing kan ze het verband niet zien. En de tijd begint te dringen, want de dader gaat geen enkele uitdaging uit de weg om zichzelf te bewijzen.

Klinkt weer enorm spannend toch? De publicatiedatum van dit boek is 25 mei en het boek wordt uitgegeven door Boekerij.

Dream Again - Mona Kasten

Dream Again - Mona Kasten - Boekerij

Tussen het vorige boek , Hope Again, en Dream Again zit gelukkig wat minder tijd. Sinds vorig jaar ben ik een groot fan van de Again-serie en ik baal er behoorlijk van dat dit het laatste deel zal zijn. Toch ga ik het boek onmiddellijk lezen, want ik ben weer erg nieuwsgierig.

Jude Livingston keert verslagen terug naar huis: haar droom om actrice te worden is in duigen gevallen. Ten einde raad trekt ze in bij haar broer in Woodshill en loopt ze uitgerekend haar ex tegen het lijf. Jude en Blake waren ooit een stel, tot zij besloot om haar dromen na te jagen in Los Angeles en hem achterliet – een keuze die hij haar nooit heeft vergeven. Hun aantrekkingskracht blijkt nog net zo sterk als vroeger, maar zijn ze er klaar voor om hun harten weer op het spel te zetten?

Heel bijzonder dat Mona Kasten voor Blake kiest, omdat hij niet echt een grote rol heeft gehad in de andere delen. Leuk! Dream Again komt 9 juni uit en wordt ook uitgegeven door Boekerij.

De laatste halte - Casey McQuiston

De laatste halte - Casey McQuiston - Zomer en Keuning

Ik lees eigenlijk nooit de flaptekst van een boek, maar bij De laatste halte van Casey Mcquiston heb ik dat wel gedaan en het lijkt me zo’n leuk boek. Het helpt natuurlijk dat het verhaal zich afspeelt in New York.

De cynische August verhuist naar  New York City. Ze gelooft niet in magie, het lot en de overdreven liefde uit de films. Maar dan ontmoet ze een geweldig meisje in de trein. De mysterieuze en charmante Jane weet August op te vrolijken. Er is alleen één groot probleem: Jane ziet er niet alleen uit als een rocker uit de jaren ’70, dat ís ze ook. Jane zit al jaren vast in de trein. August wil haar helpen, maar dan moet ze wel leren geloven in het onmogelijke.

Het vorige boek van Casey McQuiston, Rood, Wit & Koningsblauw, ligt nog klaar om gelezen te worden, maar De laatste halte trekt me toch meer. Dit boek zal niet lang op mijn TBR-lijstje staan, verwacht ik. Het boek wordt uitgegeven door Zomer & Keuning en verschijnt 15 juni.

Wedden dat ik blijf - Marijke Vos

Wedden dat ik blijf - Marijke Vos - HarperCollins

Van Marijke Vos heb ik al meerdere boeken gelezen en ik word er elke keer enorm blij van. Het laatste boek dat ik van haar gelezen heb, was Van Chanel naar Flanel. Dat boek trok mij meteen uit een leesdip. Ik heb dan ook heel veel zin in haar nieuwe boek: Wedden dat ik blijf.

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt: vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. Maar wat Debby nog het meest bezighoudt is die ontzettend leuke dierenarts…

Dit boek moet toch gelezen worden in de zomervakantie? Heerlijk! Dit boek wordt uitgegeven door HarperCollins op 2 juni. Nog even geduld.

Met een beetje geluk - Tamara Haagmans

Met een beetje geluk - Tamara Haagmans - Luitingh-Sijthoff

Nog een pareltje van Nederlandse bodem wordt Met een beetje geluk van Tamara Haagmans. Net als Marijke Vos een fijne auteur van goede feelgoods. Plankenkoorts vond ik een heel fijn boek om te lezen en ik wil graag meer van Tamara lezen.

Wanneer haar tante overlijdt, erft Nicole een klein pretpark. Hoewel het in een verschrikkelijke staat verkeert en haar tante hoge schulden had, is Nicole vastbesloten om het park nieuw leven in te blazen. Maar Marc, de manager van het pretpark, probeert Nicole te overtuigen het park aan hem te verkopen. En elke keer als hij in de buurt is, lijkt er van alles mis te gaan: de wallaby’s ontsnappen, een bestelling voor de brasserie gaat fout, en Nicole krijgt een flinke boete. Gelukkig komt daar hulp van Nicoles vriendin Daniëlla, die met een fantastisch idee komt om het park te redden.

Met een beetje geluk verschijnt 29 juni en wordt uitgegeven door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

Er komen nog zoveel meer mooie boeken uit, maar het zijn er teveel om nu allemaal te benoemen. Binnenkort zal ik mijn lijstje weer even bijwerken en daar zal ik je zeker van op de hoogte houden. 

Heb jij boeken waar je echt enorm naar uitkijkt? Of heb je een tip voor mij? Laat het vooral weten bij de reacties.

Geniet van je dag!

Liefs!

2 reacties

  1. Er komen zoveel leuke boeken! Ik kijk uit naar Een hart zo vurig, Lang en Gelukkig, Dream Again, De list en Onvoorwaardelijk. Maar ook naar de nieuwe boeken van Marijke Vos en Tamara Haagmans! Ik ben nu Plankenkoorts van Tamara aan het lezen. Leuk tot nu toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.