De 10 leukste boeken om te lezen op vakantie

De zomervakantie is nu echt in heel Nederland van start gegaan. Ga je nog lekker weg of blijf je, net als ik, thuis dit jaar? Je hoeft je niet te vervelen in ieder geval, want de tien leukste boeken om te lezen op vakantie zet ik voor je op een rij. Veel leesplezier deze zomer!

1. De Stroopwafelshop - Astrid Harrewijn

De stroopwafelshop - Astrid Harrewijn

Suze gaat een uitdaging aan: stroopwafels verkopen in een koffietentje in New York. Maakt ze de slechtste beslissing ooit in haar leven of krijgt ze het voor elkaar om er een succes van te maken?

2. Wedden dat ik blijf - Marijke Vos

Debby is klaar met het leven in de stad en koopt een oude boerderij op het platteland. Haar droom, een alpacaboerderij, lijkt nu toch echt uit te komen. Helaas gaat dit niet zonder slag of stoot… 

3. Eten, bidden, beminnen - Elizabeth Gilbert

Eten, bidden, beminnen - Elizabeth Gilbert - Boeken om te lezen op vakantie

Eten, bidden, beminnen is een boek over Elizabeth Gilbert en haar zoektocht naar geluk, plezier en liefde. Dit boek is voor iedereen die wel eens twijfelt over de weg die ze ingeslagen zijn. 

4. Voor jou - Jojo Moyes

Voor jou - Jojo Moyes - Boeken om te lezen op vakantie

Wanneer Louisa haar baan verliest, gaat ze aan de slag als verzorger van Will. Will zit in een rolstoel na een ernstig ongeluk en is niet de makkelijkste patiënt. Louisa probeert hem de mooie kanten van het leven te laten zien, maar wat als het al te laat is?

5. Perfecte resten - Helen Fields

Op zijn eerste dag bij de Schotse politie, krijgt Luc Callanach meteen een moordonderzoek in zijn maag gesplitst. Samen met zijn nieuwe collega Ava Turner gaat hij op jacht naar de moordenaar en het lot van de slachtoffers is gruwelijker dan je ooit had kunnen verzinnen…

6. Shopaholic! - Sophie Kinsella

Shopaholic - Sophie Kinsella

Rebecca werkt voor het blad Succesvol Sparen, maar heeft zelf een enorm gat in haar hand. Zelf denkt ze dat het allemaal wel goed komt, maar de problemen stapelen zich alleen maar op. 

7. P.S. Ik hou van je - Cecelia Ahern

P.S. Ik hou van je - Cecelia Ahern

Gerry is ongeneeslijk ziek en komt te overlijden. Holly blijft alleen achter en haar wereld stort in. Om haar te helpen na zijn overlijden, heeft Gerry nog iets voor Holly achtergelaten. Helpt dit haar om verder te kunnen zonder Gerry?

8. De kleine bakkerij aan het strand - Jenny Colgan

Polly strandt in Mount Polbearne, nadat haar hele leven op zijn kop is gezet. Om haar zinnen te verzetten gaat ze brood bakken en dat wordt al snel meer dan een hobby. Lukt het haar ook om vriendschappen te sluiten met de bewoners van dit kleine dorpje?

9. Je liet mij leven - Catherine Ryan Howard

Eve Black zoekt de moordenaar die haar leven heeft verwoest. Ze schrijft hier een boek over en bewaker Jim Doyle krijgt dit boek in zijn handen. Zijn angst groeit, want Eve lijkt in de goede richting te denken. 

10. Enkeltje Ierland - Charlotte de Monchy

Lisa heeft alles achtergelaten om aan de slag te gaan als dierenarts in Ierland. Helaas komt ze er al snel achter dat ze in het dorpje Brentwood alleen werkt met oudere boeren en hier de liefde van haar leven niet zal vinden. Maar dan komt de irritante William om de hoek…

Het is niet makkelijk om een lijstje te maken als er zo ontzettend veel te kiezen is. Dit is mijn lijstje van boeken om te lezen op vakantie. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Fijne vakantie alvast.

Liefs!

Select juli 2022Select juli 2022

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.