Boekenlijst zomer 2021

Vorige week vertelde ik je over mijn plannen voor de zomervakantie. In dat artikel vertelde ik je al dat ik graag veel wil lezen, omdat ik er dan ook veel meer tijd voor heb. Er staan een aantal boeken op mijn boekenlijst voor de zomer en die deel ik graag met je.

Bordeauxrood - Luce van Leer

Mijn vakantie begint met mijn recensie van Bordeauxrood van Luce van Leer. Op 23 juli is het mijn beurt om mijn recensie te plaatsen voor de blogtour van dit boek.

Michelle weet dat haar pleegmoeder niet haar echte moeder is, maar in haar hart voelt dat wel zo. Ze wordt begrepen, is geborgen en ontvangt alle liefde die een opgroeiend kind zich kan wensen.

Wanneer het noodlot toeslaat en haar pleegmoeder in het ziekenhuis belandt, kiest Michelle ervoor om aan haar zijde te blijven staan. Ook al is ze hierdoor getuigen van de gruwelijke aftakeling van de vrouw die er altijd voor haar is geweest.

Een prachtig boek om de vakantie mee te starten.

Flessenpost - Chantal Claassen

Flessenpost zat in het Zin in Feelgood-event goodiebag van Luitingh-Sijthoff. Dit boek ziet er zo heerlijk zomers uit dat ik het ook bewaard heb voor de zomervakantie. Ik lees veel positieve recensies over dit boek, dus ik ben heel erg benieuwd.

Na een mislukte relatie trekt ze tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal rücksichtslos, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

Ik zie zo voor me dat ik dit boek lees, terwijl ik op mijn handdoekje op het strand lig. Nu al zin in.

Op zoek naar Ida - Nathalie le Blanc

Op mijn boekenlijst staat ook Op zoek naar Ida van Nathalie le Blanc. Dit boek heb ik gekregen van New Book Collective. Zij vroegen of ik mee wilde doen met een blinddate boek en dat vond ik zo’n leuk initiatief dat ik ja zei. Je krijgt een boek opgestuurd zonder dat je weet wat voor boek het is. Op zoek naar Ida is mijn blind date.

‘Dit is Ida. Herken jij de vrouw op dit schilderij? Dan willen wij graag van jou horen.’ Op de televisie ziet Cato het beeld van een jonge vrouw voor een raam waar zonlicht doorstroomt. De zoon van wereldvermaard schilder Alexander Halow vertelt in een talkshow dat hij op zoek is naar het model dat zijn vader decennia geleden schilderde. En ja, Cato en haar familie kennen dat beeld, want ze hebben een foto van hun mémé Ida die exact lijkt op het schilderij. Op een vergadering in het Brusselse museum, waar de onlangs overleden Halow binnenkort een overzichtstentoonstelling heeft, leert Cato naast de interessante directeur Toon ook de knappe Rik kennen, die zijn eigen link met het schilderij claimt. De zoektocht naar Ida gooit Cato’s leven overhoop en niet alleen omdat haar familie misschien een meesterwerk in handen krijgt. 15 mei 1940. Duitse troepen zijn België binnengevallen en terwijl de bommen op Oostende vallen, vlucht vissersdochter Ida Laga met haar familie het Kanaal over. Na een tussenstop in Londen komen de Laga’s in Wales terecht. Als Ida na een zwaar bombardement op de stad Cardiff huilend op een bankje in het park zit, krijgt ze van een hoffelijke jongeman met een wandelstok een zakdoek om haar tranen te drogen.

Geen idee wat ik van dit boek moet verwachten, dus ik laat me verrassen. 

Vrij - E.L. James

Vrij van E.L. James heeft meer dan 800 pagina’s, dus ik hoop wel dat het te vergelijken is met de andere delen van de Vijftig Tinten-serie. Wat een dikkerd. Ik heb alle delen van de Vijftig Tinten-reeks gelezen, dus Vrij zet ik ook op mijn boekenlijst deze zomer.

Hierbij nodigen wij u uit voor de bruiloft van het decennium: Christian Grey en Anastasia Steele gaan trouwen. Maar is Christian wel een geschikte echtgenoot? Zijn vader twijfelt daaraan, zijn broer wil een waanzinnig vrijgezellenfeest organiseren en zijn verloofde weigert gehoorzaamheid te beloven… Alsof het huwelijk nog niet genoeg uitdagingen met zich meebrengt! Hun passie brandt feller dan ooit, maar Ana’s opstandige geest blijft Christians duistere angsten en behoefte aan controle op de proef stellen. Daarnaast vormen oude rivalen en frustraties een bedreiging – tot één moment van onoplettendheid hen voorgoed uit elkaar dreigt te drijven. Kan Christian de nachtmerries uit zijn kindertijd en de kwellingen uit zijn jeugd te boven komen en zichzelf redden? Zal hij, als hij eenmaal weet waar hij vandaan komt, in staat zijn zichzelf te vergeven en Ana’s onvoorwaardelijke liefde te accepteren? Zal Christian eindelijk vrij zijn?

Het kan twee kanten opgaan met dit boek: ik vind het óf fantastisch óf verschrikkelijk. Ik hoop natuurlijk het eerste. Ik houd jullie op de hoogte.

Niets meer - Anna Todd

Iedereen verdient een tweede kans, dus ook Anna Todd. Ik vond haar After-serie enorm goed, maar ik ben flink geschrokken van Verliefd. Dat vond ik echt een slecht verhaal en dat is enorm onaardig, maar het was echt niet goed.

Omdat ik weet dat Anna Todd wel heel goed kan schrijven, heb ik Niets meer gekocht en staat hij op mijn boekenlijst voor deze zomer. Ik heb alleen het eerste deel gekocht, omdat ik toch wat voorzichtig ben. 

Het is voor Landon Gibson een enorme overgang, van een ingeslapen stadje naar het bruisende New York, waar hij besluit te gaan studeren. Toch begint hij zich er langzaam maar zeker thuis te voelen: hij vindt een baantje om zijn rekeningen te kunnen betalen, geniet van zijn colleges op de universiteit en loopt zo heel af en toe zijn ex-vriendin Dakota tegen het lijf. Je weet wel, die ene voor wie hij naar New York is gegaan… voordat ze hem dumpte.

Deze serie is een spin-off van de After-serie, dus ik hoop echt dat Anna Todd ook op die manier verder blijft schrijven. Dan wordt het vast weer een groot succes. 

Hartendief - Emma Anna

Deze zomer heb ik nog één samenwerking staan en dat is voor het boek Hartendief van Emma Anna. Dit wordt mijn eerste boek van deze auteur, maar vast niet de laatste. 

Op haar laatste stagedag in de apotheek komt de tweeëntwintigjarige Artemis oog in oog te staan met de mooiste man die ze ooit heeft gezien – serieus, de mooiste. Maar ook met een man die de hoofdrol in haar toekomstige nachtmerries zal gaan spelen.

Getraumatiseerd doet ze de deur achter zich dicht en besluit het hele voorval gewoon te vergeten. Amon, haar broer, is bezorgd en wil haar meenemen op de zomertournee van zijn band Two Dimensions. Maar dan maakt ze kennis met de nieuwe bassist van de band. Een man met ogen die haar wel heel erg bekend voorkomen. Artemis’ eentonige leven heeft niet alleen een flinke opdonder gekregen; het ziet er nu ook nog eens naar uit dat het drastisch zal veranderen.

Dit boek staat gepland voor augustus, dus dat duurt nog eventjes. Omdat ik al even nieuwsgierig ben naar deze auteur, heb ik er heel veel zin in.

 

Misschien zijn dit de enige boeken die ik in mijn vakantie zal lezen, misschien lees ik hier de helft maar van of lees ik nog veel meer boeken; het is zomer dus het komt zoals het komt. Het is in ieder geval de bedoeling om deze boekenlijst af te werken in de zomervakantie. 

Nu hopen op mooi weer en minder besmettingen, zodat we intens kunnen gaan genieten van een mooie zomer.

Welk boek staat bij jou op je boekenlijst deze zomer? Heb je misschien nog een fijne tip voor mij? Ik hoor het graag.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.