Boekentips #7: Feelgoods

Het is alweer een tijdje geleden dat ik boekentips heb gegeven, maar daar gaat vandaag verandering in komen. In de vakantie heb ik namelijk een paar erg fijne feelgoodboeken gelezen en ik deel deze titels heel graag met je. Hier komen mijn nieuwe boekentips feelgoods:

1. Wedden dat ik blijf - Marijke Vos

Dit boek had ik echt veel eerder moeten lezen, want wat een topper. Wedden dat ik blijf van Marijke Vos stond al even op mijn lijstje en op vakantie had ik eindelijk de tijd en de rust om het boek te lezen. Vanaf de eerste bladzijde zat ik er helemaal in en vond ik het lastig om het boek opzij te leggen.

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en onverwachte verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…”

Dit boek zorgt ervoor dat je met een lach op je gezicht zit te lezen en dat je weer precies weet waarom lezen toch zo enorm leuk is. Marijke Vos schrijft sowieso enorm leuke boeken, maar dit is nu veruit mijn favoriet. Mocht je meer over dit boeken willen lezen dan lees je mijn recensie hier (al zou ik dit boek echt direct bestellen).

2. Enkeltje Ierland - Charlotte de Monchy

Enkeltje Ierland was het tweede boek dat ik las van Charlotte de Monchy. Haar boek Eens gegeven vond ik niet echt bijzonder, dus mijn verwachtingen waren niet erg hoog bij Enkeltje Ierland. Wat fijn dat dit boek me zo enorm heeft verrast.

“Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met tanige boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden.

William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij zich verlooft met een ‘geschikte’ vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…”

Bij dit boek van Charlotte de Monchy heb ik op meerdere momenten heel erg hard gelachen. Wat een  leuke humor heeft de auteur. Zo herkenbaar ook. Zeker een goede feelgood om te lezen tijdens de herfstige dagen. Meer weten? Klik dan hier.

3. Tot Snel - Beth O'Leary

Op dit moment is net het boek De Roadtrip uit van Beth O’Leary en daar gaat op dit moment veel aandacht naartoe. Hij staat ook zeker op mijn lijstje om te lezen, want ik vond Tot Snel van deze schrijfster erg leuk.  

“Leena is begin twintig, heeft een uitdagende baan, een vriend die haar steunt, een leuk leven in Londen, maar schijn bedriegt. Als ze op kantoor volledig instort, schrijft haar baas haar twee maanden rust voor. Op zoek naar afleiding van haar eigen problemen besluit ze bij haar oma Eileen te gaan logeren.

Eileen heeft ondertussen zo haar eigen problemen. Ze is 79 jaar, net gescheiden, en bang dat ze te oud is om nog opnieuw te kunnen beginnen. Ze besluit op zoek te gaan naar een nieuwe liefde, maar in het dorp waar ze woont is het aanbod erg klein. Tot Leena met de oplossing komt: in Londen zijn er mannen genoeg, en Leena’s flat staat leeg…

Leena en Eileen wisselen van huis, maar al snel merkt Leena dat het platteland niet alleen maar rust en regelmaat kent, en Eileen ontdekt dat liefde soms een onverwachte vorm aanneemt…”

Wat ik leuk vind aan de boeken van Beth O’Leary is dat de verhalen een beetje gek, maar origineel zijn. Het is allemaal realistisch, maar ook wel erg bijzonder. Daarnaast zit er veel humor en tempo in haar boeken en daar hou ik persoonlijk wel van. Ook van Tot Snel heb ik een recensie geschreven en die vind je hier.

Zoals je merkt ben ik erg enthousiast over deze boeken en ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt. Zelf sta ik ook altijd open voor nieuwe boekentips, dus laat ze vooral achter bij de reacties. 

Op zoek naar nog meer boekentips feelgoods? Klik dan hier & hier.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.