Mijn favoriete boeken van 2022 tot nu toe

Het is eind maart 2022 en het eerste kwartaal van dit jaar zit er bijna op. Tijd om de balans op te maken en terug te kijken. Graag deel ik mijn favoriete boeken van 2022 tot nu toe met je. 

Je liet mij leven - Catherine Ryan Howard

Je liet mij leven - Catherine Ryan Howard - Boekerij

Van uitgeverij Boekerij kreeg ik begin dit jaar Je liet mij leven van Catherine Ryan Howard opgestuurd. Ik kende deze auteur niet en wist niet goed wat ik moest verwachten. Vanaf de eerste zin werd ik in deze thriller gezogen en het bleef spannend tot en met het eind. Voor liefhebbers van dit genre is dit boek een enorme aanrader.

‘Op haar twaalfde overleeft­ Eve Black als enige van haar gezin een aanval van een beruchte seriemoordenaar wiens identiteit nog altijd onbekend is. Nu, jaren later, is ze nog steeds geobsedeerd door de man die haar leven verwoestte. Ze is vastbesloten hem eindelijk te ontmaskeren.

Bewaker Jim Doyle krijgt de true crime-bestseller Je liet mij leven in handen, het boek waarin Eve Black vertelt over haar pogingen om de moordenaar van haar familie op te sporen. Met elke pagina die hij omslaat groeit Jims woede, én zijn angst. Want Jim realiseert zich hoe gevaarlijk dicht Eve bij de waarheid zit, en hij weet dat ze niet zal opgeven voor ze hem gevonden hee­ft.

Tenzij hij haar eerst vindt.’

Mijn recensie van dit fantastische boek vind je hier.

Het kamermeisje - Nita Prose

Het Kamermeisje - Nita Prose - Ambo Anthos

Dit boek heb ik gekocht omdat ik nieuwsgierig werd. Iedereen op Instagram had het over dit boek en dan wil ik het gewoon lezen. Ik vond Het kamermeisje een interessant boek, omdat de hoofdpersoon bijzonder is. Je hebt gelijk een klik met Molly, omdat ze anders is dan anders. Daarnaast vond ik het verhaal leuk en origineel.

‘Molly is een wat zonderlinge en onopvallende jonge vrouw. Ze is geknipt voor haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel, waar ze met overgave de kussens opschudt en het stof en de geheimen van de gasten wegveegt, zonder dat iemand aandacht voor haar heeft. Toch komt ze – ongewild – in de spotlights te staan wanneer ze Mr Black, een beruchte en steenrijke gast, dood in zijn bed aantreft. Zo wordt ze opeens hoofdverdachte in een moordzaak en belandt ze in een web van leugens. Hoe kan ze daar nog uit ontsnappen? Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, maar zal het op tijd zijn, vóór de moordenaar opnieuw toeslaat?’ 

Klik hier voor mijn recensie. 

De som van jou en mij - Cecelia Ahern

De som van jou en mij - Cecelia Ahern - Luitingh-Sijthoff

Nadat ik jaren geleden P.S. Ik hou van je gelezen heb, ben ik dol op de boeken van Cecelia Ahern. In januari kwam het boek De som van jou en mij uit en natuurlijk wilde ik dit boek graag lezen. Ik moest er even in komen en heb lang getwijfeld of ik dit boek wel of niet leuk vond, maar uiteindelijk heb ik het met veel plezier gelezen. Ik blijf wel nadenken over de leestekens in dit boek…

‘Allegra groeide op bij haar vader. Nu heeft ze een gedurfde stap gezet en is ze verhuisd naar Dublin om haar moeder te zoeken. Daar leeft ze een teruggetrokken leven als parkeerwacht en laat niemand bij zich in haar buurt komen. Maar wanneer op een dag een arrogante Ferrari-coureur haar zegt dat iedereen een mix is van de vijf mensen met wie ze de meeste tijd doorbrengen, begint Allegra te twijfelen aan haar zorgvuldig afgeschermde bestaan – heeft zij die vijf mensen wel? Wie zijn de belangrijkste mensen in haar leven? Een sprankelende zoektocht begint.’

Mijn recensie vind je hier

De eerste drie maanden van het jaar waren erg druk en ik heb minder gelezen dan ik had gehoopt. Toch heb ik een paar pareltjes aan mijn boekenkast mogen toevoegen. Mocht je nog een boek zoeken dan hoop ik dat ik je goede tips heb gegeven.

Wat zijn jouw favoriete boeken van 2022 tot nu toe? Ik hoor het graag.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.