Gewoon Iloon babbelt

Het is alweer even geleden dat ik de laatste BooksandBabbels schreef, dus ik vond het wel weer eens tijd worden. De naam BooksandBabbels heb ik wel veranderd naar Gewoon Iloon babbelt… Babbel je mee?

Pak een bak thee en klets mee...

Er is veel gebeurd sinds de laatste BooksandBabbels, dus ik heb genoeg te vertellen. Laten we beginnen met het veranderen van de naam van mijn website. Booksandpaper.nl bestaat niet meer en ik ben verder gegaan met gewooniloon.com. Ik vond het heel spannend, maar gelukkig verliep de overstap vrij soepel. 

Ik heb mijn naam veranderd, omdat mijn blog verder ging dan alleen over het onderwerp boeken. Booksandpaper paste niet meer goed en ik wilde een naam met een persoonlijk tintje. Gewoon Iloon bekt lekker en past helemaal bij mij. 

Logo Gewoon Iloon

Ondanks dat de overstap best soepel verlopen is, heeft zo’n verandering van naam wel consequenties. Ik moet al mijn oude artikelen controleren en alle links die in een artikel staan aanpassen. Daarnaast is Google mij helemaal kwijtgeraakt, dus moet ik mijn site weer helemaal op de kaart zetten. Veel werk, maar ik vind het nog steeds heerlijk om met mijn blog bezig te zijn. Daarnaast geloof ik echt dat de naamsverandering een goede zet is. 

Koekje erbij?

4 maart 2022 was ik met Mike bij de Kamer van Koophandel om mijn bedrijf Gewoon Iloon in te schrijven. Naast mijn werk op school, wil ik aan de slag als freelance redacteur en ik wil dat vanaf dag een goed aanpakken. Zo gezegd, zo gedaan!

Onzekerheid en trots 2

Ondertussen zijn we bijna een maand verder en heb ik nog weinig kunnen doen om mijn bedrijf daadwerkelijk op poten te zetten. De eerste week baalde ik daar heel erg van, maar het is even goed zo. Op het werk was het heel erg druk, maar ook ben ik met de afronding van mijn specialisatie bij de Schrijversacademie bezig. Er komt snel ruimte in mijn agenda en dan ga ik er vol voor. Wel heb ik bij een uitgeverij gesolliciteerd als freelance redacteur…. spannend!

Gewoon Iloon babbelt nog even door...

Nu we het toch hebben over mijn specialisatie bij de Schrijversacademie… 

Afgelopen week had ik mijn eerste gesprek als redacteur met een auteur en ik vond het fantastisch. Ik kreeg vanuit de opleiding een manuscript in mijn handen en moest aan de slag. Het boek viel onder het genre sciencefiction en dat is eigenlijk helemaal niet mijn ding. Toch vond ik het een bijzonder goed verhaal en heb ik het met veel plezier gelezen. Ik ben er als redacteur mee aan de slag gegaan en vorige week mocht ik dus het gesprek gaan voeren.

De auteur stond open voor mijn feedback en gaat er ook echt iets mee doen. Anderhalf uur lang hebben we het over zijn boek gehad en na het gesprek was ik helemaal hyper. Nu moet ik alles nog in een verslag verwerken en opsturen naar mijn docent. Ik ben zo blij dat ik de keuze heb gemaakt om deze cursus te gaan volgen en kan niet wachten om mijn eerste opdracht binnen te halen.

Nog een klein moment van rust

Het was de laatste weken eindelijk een beetje lente, dus nadat ze maanden in de kast hadden gestaan kon ik eindelijk mijn rolschaatsen mee naar buiten nemen. Ik was erg bang dat ik het een beetje verleerd zou zijn, maar gelukkig was dat niet het geval. Heerlijk om weer meer buiten te zijn en mijn hoofd leeg te kunnen maken.

Ik vind het fijn om kilometers te maken, maar wil ook graag beter worden in rolschaatsen. De filmpjes van Dirty Deborah Harry bekijk ik weer veel en vaak tijdens het oefenen en zo hoop ik steeds behendiger te worden.

Ondertussen spaar ik voor mijn tweede paar rolschaatsen… oeps!

Pauze voorbij!

Dit was Gewoon Iloon babbelt… Ik hoop dat je echt even het gevoel van een pauze hebt gehad en je er weer lekker tegenaan kan. 

Heb je zin om nog meer te babbelen? Laat dan zeker een berichtje achter.

Liefs!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.