Het Einde van het Jaar – Book Tag 2021

December is natuurlijk een feestmaand, maar ook een maand om terug te blikken naar wat er allemaal gebeurd is het afgelopen jaar. Vandaag ga ik dat doen door middel van Het Einde van het Jaar- Book Tag. Deze book tag heb ik niet zelf bedacht, want het origineel komt van Ariel Bissett. Natuurlijk ben je vrij om deze tag over te nemen. Veel plezier met lezen!

Het Einde van het Jaar - Book Tag

1. Zijn er boeken waarin je dit jaar gestart bent, maar die je nog niet hebt uitgelezen?

Nee, eigenlijk niet. Ik ben zo’n lezer die altijd een boek uit wil lezen. Ik heb wel boeken gelezen die ik achteraf gezien gewoon aan de kant had moeten gooien. Het Cupcake Café van Jenny Colgan was zo’n boek waar ik echt te lang in ben blijven hangen. Ik vind dat achteraf toch zonde van mijn (lees)tijd. 

2. Is er een herfstig boek waarmee je de overgang naar de winter makkelijker kan maken?

Helaas kan ik er zo geen opnoemen. Wat ik dit jaar wel meer dan anders heb ervaren, is dat ik in de zomer graag feelgoods of romans lees en dat ik die genres rond de herfst inruil voor goede thrillers. Dat zal vast te maken hebben met de donkere dagen, denk ik. 

Zo heb ik begin november Ik zal je vinden van Linwood Barclay gelezen en dat was een heel spannend boek om te lezen. De sfeer en de spanning paste goed bij het seizoen.

3. Op welk boek zit je te wachten totdat het uitkomt?

Er is een boek waar ik, voor mijn gevoel, al heel lang op aan het wachten ben en dat is de vertaling van As Good As Dead van Holly Jackson. Zo lief als de dood zal op 3 februari eindelijk in de winkels liggen. Dit derde deel van de Pip Fitz-serie is tevens het laatste deel van deze serie. Ik heb genoten van de eerste twee boeken: Moordgids voor lieve meisjes en Lief meisje, kwaad bloed. Hopelijk wordt het wachten straks beloond.

4. Welke boeken wil je dit jaar nog uitlezen?

Op dit moment ben ik bezig in Londen & Seattle van Alexandria Bellefleur. Dit boek mag ik lezen voor een blogtour en is ook de laatste samenwerking van het jaar 2021. Daarnaast zou ik heel graag het tweede deel van de Callanach-serie van Helen Fields willen lezen: Perfecte prooi. Wat vond ik het eerste deel, Perfecte resten, toch sterk.

Het ziet er nog steeds naar uit dat Mike en ik naar New York vertrekken in de kerstvakantie, dus dan zou ik graag nog Sneeuw boven New York van Sarah Morgan willen lezen. Gewoon, om lekker in de stemming te komen.

5. Is er een boek waarvan je denkt dat het je nog kan verrassen en je favoriete boek van dit jaar kan worden?

Nee, dat denk ik niet. Ik heb het afgelopen jaar erg mooie boeken gelezen en die staan al maanden bovenaan mijn lijstje van favorieten. Ik denk niet dat hier nog verandering in komt, maar wie weet word ik nog verrast zo aan het einde van het jaar.

Boeken die ik nog wil lezen in 2021

6. Heb je al leesplannen gemaakt voor het jaar 2022?

Nee, nog niet echt. Ik ben er dit jaar achtergekomen dat leesplannen maken voor mij helemaal niet werkt. Ik ga het komende jaar geen leesdoel stellen, want ik heb eigenlijk geen idee waarom ik dat zou moeten doen. Daarnaast wil ik ook niet teveel opdrachten tegelijkertijd aannemen. Als er een boek op mijn pad komt dat ik graag wil lezen dan wil ik hier ook de ruimte voor hebben. Ik ga het komende jaar dus lekker rondfladderen in leesland en ik heb er nu al zin in.

Het was weer even geleden dat ik een book tag had gedaan en daarom vond ik het extra leuk om deze Het Einde van het Jaar Book Tag te doen. Ik hoop natuurlijk dat jij het leuk vond om te lezen en zoals ik al eerder zei ben je vrij om deze tag te gebruiken. Ik wens je een fijne dag toe vandaag!

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.