#Lijstjes: De 10 meestgestelde vragen over bloggen

1 januari 2020 kwam mijn blog online. Nu, bijna twee en een half jaar later, heb ik meer dan driehonderd artikelen geschreven en beleef ik nog steeds enorm veel plezier aan mijn plekje op het internet. Ik had nooit verwacht dat ik het bloggen zo lang zou volhouden. Steeds vaker krijg ik er vragen over en vandaag ga ik de meestgestelde vragen over bloggen beantwoorden. Veel leesplezier!

Meestgestelde vragen over bloggen

1. Waarom ben je gaan bloggen?

Omdat ik veel lees, krijg ik vaak de vraag of ik nog leuke boekentips heb. In november 2019 kwam ik op het idee om recensies te gaan schrijven over de boeken die ik gelezen had, zodat al mijn tips online te vinden zouden zijn. Zo gezegd, zo gedaan.  

2. Hoeveel tijd besteed je per week aan je blog?

Per week verschijnen er vier artikelen online en per artikel ben ik ongeveer anderhalf uur bezig. Daarnaast moet ik mijn site up-to-date houden, maak ik foto’s en zorg ik ervoor dat mijn berichten op Facebook, Instagram en Pinterest terechtkomen. Ik ben er behoorlijk wat uurtjes zoet mee per week.

3. Verdien je geld aan je blog?

Nee, ik verdien bijna niets aan mijn site. Ik heb een tijdje met advertenties via Google Adsense gewerkt, maar dat was voor de lezer niet prettig. Ik heb wel wat advertenties online staan, maar die plaats ik zelf. Dat levert tot op heden nog niets op. 

Ik krijg wel regelmatig boeken opgestuurd en heb al meerdere samenwerkingen achter de rug. Om echt geld te verdienen met mijn blog, zal ik echt nog flinke stappen moeten maken. Een leuke uitdaging dus. 

4. Waar haal je je inspiratie vandaan?

Toen ik net begon met bloggen, schreef ik vooral over de boeken die ik had gelezen. Tegenwoordig schrijf ik over veel meer dan alleen maar boeken en dan is het inderdaad wel eens lastig. 

Meestal komen de ideeën vanzelf, maar soms heb ik echt geen inspiratie. Op dat soort momenten ga ik op bezoek bij andere bloggers of zoek ik naar ideeën via Google of Pinterest

5. Blog je ook als je op vakantie bent?

Vorig jaar heb ik het tijdens onze vakantie in Toscane wel geprobeerd, maar al snel kwam ik erachter dat ik ook de rust van het bloggen goed kon gebruiken. In New York heb ik elke dag een artikel online gezet, omdat ik een dagboek bijhield. Dat vond ik fantastisch om te doen. Het ligt misschien net aan de vakantie en de mogelijkheden. 

6. Wat wil je bereiken met het bloggen?

Op dit moment groeit mijn blog nog goed en daar krijg ik veel energie van. Ik vind het leuk dat mensen geïnteresseerd zijn en terug blijven komen en ik hoop dat dit een stijgende lijn blijft. Daarnaast zou het leuk zijn om ooit geld te kunnen verdienen met bloggen.

7. Wat heb je nodig voor je blog?

Het belangrijkste om een blog te kunnen schrijven is een computer met een internetverbinding. Ik heb sinds vorig jaar een MacBook Pro en ik ben er hartstikke blij mee. Daarnaast heb je een domeinnaam en een hostingpakket nodig. Ik heb alles ondergebracht bij Xel.nl en werk met WordPress en Elementor. Ik heb hier pas geleden nog een artikel over geschreven.

Daarnaast heb ik ook een goede camera aangeschaft, zodat ik kwalitatief goede foto’s kan maken. Na een grondige zoektocht, heb ik gekozen voor de Canon M50

Verder heb je doorzettingsvermogen nodig, want je bezoekers komen niet aanwaaien. Gelukkig vind ik bloggen enorm leuk om te doen, ook als een artikel het niet zo goed doet. 

8. Ben je het bloggen ook wel eens zat?

Nee, eigenlijk niet. Als ik het op mijn werk heel druk heb dan is het wel eens veel om ook mijn blog bij te houden, maar het is nog steeds een vorm van ontspanning voor mij. 

9. Kijk je veel bij andere bloggers?

Steeds meer eigenlijk. Omdat ik weet hoeveel tijd een blog kost, heb ik steeds meer respect voor andere bloggers en vind ik het leuk om bij ze langs te gaan. Mijn favoriete bloggers op dit moment zijn Marleen van Favoritez en Yaika van Yaika Tak

10. Beste tip voor een beginnende blogger?

Zorg voor structuur, geef je blog de tijd en geniet er ondertussen van!

Dit waren de 10 meestgestelde vragen over bloggen die ik de afgelopen jaren gekregen heb. Is jouw vraag beantwoord?

Liefs!

2 reacties

  1. Leuk om te lezen! Bloggen is inderdaad heel erg leuk, maar soms lastig te combineren met werk. Ik herken dat wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.