Zomervakantie 2024: We gaan naar Pag, Kroatië

Nog maar een kleine twee weken en de zomervakantie begint. Vanwege het weer van de afgelopen maanden en de vroege vakantie in het zuiden heb ik nog niet echt een vakantiegevoel, maar zodra Mike en ik de auto instappen richting Pag Kroatië zal dat gevoel vast wel komen. 

Pag Kroatië

Weer Kroatië, Iloon?

Het was echt de bedoeling om een andere plek in Europa aan te doen, maar toch kwamen we weer uit in Kroatië. Dit land trekt ons allebei enorm en er zijn nog zoveel mooie plekjes waar we niet geweest zijn. Daarnaast wil ik graag een camping aan het water en zoeken we liever de iets minder toeristische plekken uit. Kroatië is ook absoluut toeristisch geworden, maar staat nog niet gelijk aan Frankrijk, Italië en Spanje. Volgend jaar kijken we dan wel weer verder 🙈.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het eiland Pag

Het eiland Pag is het op een na grootste eiland van Kroatië en ligt zuidelijker dan Krk, het eiland waar wij vorig jaar waren. Pag staat bekend om zijn zoutproductie. Daarnaast zijn er veel afgelegen strandjes te vinden en wat leuke dorpjes om naartoe te gaan. In Krk vond ik het heerlijk om een stadje te bezoeken, maar ik wilde ook vooral genieten van het weer, het water en van de rust. Hopelijk lukt dat dit jaar weer.

Kroatië Pag 2

Aminess Avalona Camping Resort

Mike en ik gaan naar Camping Resort Aminess Avalona in het zuiden van Pag. Deze camping is gloednieuw, van alle gemakken voorzien en behoorlijk luxe. De eerste recensies zijn enorm positief, dus ik ben erg benieuwd. 

We gaan met de caravan en ook met de elektrische auto. Dat vind ik dus heel erg spannend, maar Mike zegt dat het goedkomt en daar vertrouw ik dan maar op. We zullen vier of vijf dagen doen over de heenreis, dus we hoeven niet te haasten. Zodra wij in de auto stappen is het vakantie en wij vinden het heerlijk om op het gemakje 1600 kilometer te rijden. Geen haast, maar genieten vanaf het moment dat we vertrekken.

Plannen

Plannen hebben we niet. We nemen de supboarden mee, dus ik hoop veel op en in het water te kunnen zijn. Daarnaast zullen we de dorpjes van het eiland bezoeken en misschien nog naar het vasteland gaan. Het belangrijkste is dat we gaan genieten van elkaar, doen waar we zelf zin in hebben en even niets moeten. Ik heb er zoveel zin in!

Nog even bikkelen en dan kunnen we de caravan in gaan richten en vertrekken. Ik ben heel benieuwd naar onze vakantie in Pag, Kroatië. Heb jij al plannen voor de zomervakantie? Vertel, waar ga je naartoe?

Liefs!

2 reacties

  1. Ik ben nog nooit in Kroatië geweest. Maar het ziet er altijd zo mooi uit! En toch weet ik niet goed waarom het me ergens niet trekt. Misschien dat ik me dan toch zorgen maak over de taal bijvoorbeeld? Nou ja, wie weet dat we daar nog eens naar toe gaan. Ik kijk alvast uit naar je vakantieverslag 🙂

    1. Kroatië is prachtig en ze willen daar gelukkig ook wel Engels praten (als dat lukt). Ik raad je zeker aan om naar dit mooie land te gaan, maar er zijn nog zoveel andere mooie plekken in de wereld ❤️.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.