Wie waagt die wint: leuk om te lezen in de zomer

Ein-de-lijk heb ik weer eens een boek uitgelezen. Na De vergeten vrouwen ben ik begonnen in De Camino, maar die heb ik na honderd bladzijden aan de kant gegooid. Toen besloot ik toch maar weer wat luchtigers te pakken en kwam ik bij Wie waagt die wint van Charlotte de Monchy terecht. Precies wat ik nodig had.

Wie waagt die wint - Charlotte de Monchy

‘ “Nou? Hij was toch ongewoon knap. Je kent die prins toch wel over wie ik het heb?” Ze klakte met haar tong. “Laat ook maar, waarom kijk je ineens zo moeilijk?”

Lizzy volgde Mathildes blik en keek opzij naar de lange man die ineens naast haar bleek te staan. Abrupt verschoot ze van kleur’

Bol AlgemeenBol Algemeen

Flaptekst

Lizzy schaamt zich dood voor haar baan als marketeer bij Man van Nu, een ordinair lifestyleblad voor mannen. Het uitgeleefde, studentikoze appartement waar ze sinds haar studiejaren nog steeds woont is ze inmiddels ontgroeid en haar prins lijkt op een schildpad te zitten en komt maar niet voorbij. Gelukkig fleuren de bezoekjes aan Celeste, een oudere dame met wie ze bevriend is geraakt tijdens haar studentenbijbaan in de thuiszorg, haar leven op. Ze is dan ook geschokt als Celeste niet alleen plotseling overlijdt, maar haar ook nog eens haar kapitale grachtenpand nalaat.

Helaas blijkt de erfenis minder aantrekkelijk dan gedacht. Ze moet hem delen met Celestes onbekende kleinzoon, Tobias. Deze knappe maar koele zakenman wil het huis, dat Lizzy het liefst wil opknappen en in ere herstellen, zo snel mogelijk verkopen. Ze zet alles op alles om hem op andere gedachten te brengen en ontdekt daarbij pijnlijke geheimen uit Celestes verleden. Zo komt ze tot het inzicht dat je soms een sprong in het diepe moet wagen als je ooit echt gelukkig wilt worden.’

Mijn mening

Wie waagt die wint is niet mijn eerste boek van Charlotte de Monchy. Hart voor de zaak, Tegen beter weten in en, mijn favoriet, Enkeltje Ierland heb ik ook in mijn (virtuele) boekenkast staan. Luchtige boeken die ik het liefst in de zomer onder een warm zonnetje lees.

Het omslag van Wie waagt die wint past precies bij alle andere boeken van Charlotte de Monchy. Kleurrijk, grappig en helemaal in haar eigen stijl. De titel slaat vooral op de hoofdpersoon Lizzy, omdat zij wel eens wat meer risico mag nemen.

De zomer staat voor de deur, ook al zien we er buiten nog maar weinig van. In de zomer lees ik heel graag feelgoodboeken en Wie waagt die wint kwam precies op het juiste moment op mijn pad. Mijn zin om te lezen komt wel weer terug door dit soort boeken. 

Het onderwerp van het boek is misschien niet enorm origineel, maar dankzij de grappige personages (Tobias en Mathilde bijvoorbeeld) wel heel leuk. De hoofdpersoon Lizzy vond ik persoonlijk niet heel goed uit de verf komen, maar dat hoort misschien ook een beetje bij haar karakter. 

Charlotte de Monchy schrijft heel fijn. Iedereen zou zich kunnen verliezen in dit boek, omdat het niet moeilijk te lezen is. Daarnaast is de combinatie van drama en humor precies goed verdeeld, zodat het ook spannend genoeg blijft. 

De feelgoodboeken van Charlotte de Monchy doen het eigenlijk altijd goed. Misschien is Wie waagt die wint niet het beste boek dat ze ooit heeft geschreven, het is wel een leuk en makkelijk boek om te lezen en er zit weer genoeg humor in. Iets voor jou?

Liefs!

Titel: Wie waagt die wint | Auteur: Charlotte de Monchy | Uitgeverij: Boekerij 320 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.