7 redenen om van de winter te houden

Banner Blogmas 2022

Officieel begint de winter op 21 december, maar voor meteorologen en klimatologen begint de winter op 1 december. Aangezien het behoorlijk koud is buiten vind ik het ook al winters genoeg. Ik ben dol op de winter, vooral als het heel koud is en het zonnetje schijnt of als ik lekker buiten kan gaan schaatsen. Mocht je nog niet in de stemming zijn dan geef ik je vandaag 7 redenen om van de winter te houden.

7 redenen om van de winter te houden

1. De donkere dagen

Ik vind het in de zomer heerlijk dat de dagen lang zijn, maar als het buiten koud is dan vind ik het erg fijn dat het vroeg donker is. Op de een of andere manier brengt het wat rust met zich mee. Zelf lig ik ook altijd wat vroeger op bed in de winter. Heerlijk!

2. Winterpret

Het allerleukste aan de winter is schaatsen en spelen in de sneeuw. Helaas komt het niet zo heel vaak meer voor dat we in Nederland op natuurijs kunnen schaatsen, maar zodra er een laag ligt ben ik op het ijs te vinden. Ook van sneeuw word ik intens gelukkig, dus ik hoop op een witte kerst 🤶.

Winter Ilona

3. De feestdagen

De feestdagen beginnen hier op 26 november, want dan ben ik jarigDat zal je vast niet ontgaan zijn…

In december komt natuurlijk eerst Sinterklaas langs en daarna is het tijd om alles klaar te maken voor Kerstmis. Ik vind Kerstmis een heerlijke tijd, dus het huis wordt hier al op tijd versierd. Het is fijn om met al je dierbaren samen te zijn om een mooi feest te vieren. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik ook altijd blij ben als het allemaal weer voorbij is 🙈

ModeMode

4. Terugblikken en vooruit kijken

De winter is ook het moment om even terug te blikken naar het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het komende jaar. Dat hoeft natuurlijk niet met goede voornemens, maar het is wel hét moment om te evalueren en om nieuwe plannen te maken. Persoonlijk blik ik in december altijd terug en kijk ik in januari weer vooruit. 

5. Kneuterigheid

De winter is ook de tijd om lekker kneuterig te doen. Onder een dekentje op de bank een boek lezen met in de buurt wat koekjes en een beker warme chocomelk klinkt als muziek in mijn oren. Soms moet dit even een dagje kunnen toch?

7 redenen om van de winter te houden 2

6. Naar de Winter Efteling

Helaas zal het mij dit jaar niet lukken, maar er is niets leuker dan de Efteling bezoeken in de winter. Koud, knus, gezellig en overal lekker eten en drinken. Het is echt mijn favoriete uitje in de winter. Volgend jaar maar weer…

7. Wachten op de lente

Gelukkig wonen we in een land waar we van alle seizoenen optimaal kunnen genieten. De winter is leuk, maar na een tijdje verlangen we weer naar de lente. Langere dagen, warmere temperaturen, groene blaadjes aan de bomen, minder kleding… Na een paar maanden winter zijn we ook wel weer toe aan de belofte van de lente. 

Dit waren 7 redenen om van de winter te houden en eigenlijk was ik nog niet klaar 🙈. Ik hoop dat je de mooie dingen van de winter kunt zien als je zelf meer van de zomer houdt. Er is namelijk heel veel om van te genieten tijdens de wintermaanden.

Ben jij een zomer- of een wintermens?

Liefs!

5 reacties

  1. Vooral nummer 7 vind ik “leuk” aan de winter, haha! Ik ben – ondanks dat ik in de winter geboren ben – geen wintermens. Ik hou niet van kou en regen (plus in deze periode heb ik meestal het vaakst fibromyalgie klachten, daardoor zal het ook wel komen). Maar dat er weer kaarsjes aankunnen vind ik wél heel gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.