Deze boeken ga ik lezen in december

Banner Blogmas 2022

De laatste maand van het jaar is aangebroken en het wordt tijd om de balans op te maken. Heb ik alles gelezen wat ik wilde lezen (nee, natuurlijk niet 🙈) en welke boeken wil ik nog lezen in december? Laten we eens gaan kijken. 

Het wonderbaarlijke wolparadijs - Manuela Inusa

Per maand lees ik gemiddeld vijf boeken en ik ben deze maand begonnen met Het wonderbaarlijke wolparadijs. Dit is het vierde deel in de Valerie Lane – serie van Manuela Inusa. Ik lees deze serie sinds vorig jaar september en ik vind het idee van de serie heel leuk. Vijf vrouwen met hun eigen winkeltje en hun eigen verhaal. Toch zijn niet alle boeken even goed, maar ik wil deze serie toch graag afmaken. 

‘Susan brengt het liefst al haar tijd door in haar kleine wolwinkel. Tussen de verkopen door breit ze prachtige dingen die ze in haar winkel verkoopt. Haar vriendinnen komen af en toe langs en weten dat Susan altijd voor hen klaarstaat. Dat kunnen ze maar al te goed gebruiken tijdens deze koudste winter die Valerie Lane ooit heeft gekend.’

Wacht op mij - Jennifer L. Armentrout

Wacht op mij van Jennifer L. Armentrout heb ik opgestuurd gekregen van een collega. Zij weet dat ik dol ben op de Again-serie, de After-serie en nu ook van de Maxton Hall College – serie en vindt het tijd worden dat ik dit boek ga lezen. Zij zegt dat het beter is dan de Again-serie. Kan dat überhaupt? Ik kan in ieder geval niet wachten om in dit boek te beginnen.

‘Cam is sexy, lief, en eh… hadden we al gezegd dat hij een droomman is? Toch lukt het Avery niet om zich voor hem open te stellen. Ze is naar een universiteit zo ver mogelijk van huis gegaan omdat ze wilde vluchten voor haar verleden. Een verleden dat zichtbaar is op haar lichaam, maar dat ze koste wat kost wil verbergen. Het is dus niet de bedoeling dat iemand te dichtbij komt. En al helemaal niet Cam…’

Langste. Kerst. Ooit. - Lisette Jonkman

Ik ben dol op de feelgoodboeken van Lisette Jonkman. Van de Onbreekbaar-serie heb ik ontzettend genoten. We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar deze Kerstmis kunnen we gaan genieten van haar nieuwste boek: Langste. Kerst. Ooit. De titel alleen al brengt een lach op mijn gezicht. 

‘Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is.

Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.’

Hotel Happiness - Floortje Sanders

Een nieuwe Nederlandse auteur is geboren en ze heet Floortje Sanders. Hotel Happiness is haar eerste boek en van de kaft word ik al gelukkig. Ik vind het leuk om nieuwe auteurs te ontdekken en volgens mij is dit een heerlijk boek om te lezen. Dekentje, theetje en wat chocolaatjes… Ik zie het wel zitten. 

‘Halsoverkop vertrekt Lana uit haar boerderij bij het Franse Annecy als ze erachter komt dat haar vriend Julien is vreemdgegaan. Ze gaat aan de slag in hartje Amsterdam bij het gezellige Hotel Happiness, waar ze omringd wordt door een tikje excentrieke maar hartelijke collega’s. Ook maakt ze kennis met Lenie uit de Jordaan, die zich als een moederkloek over Lana ontfermt. En als ze ook nog eens in de armen belandt van de aantrekkelijke Omar, wijst alles op een happy end. Maar het grote verdriet uit haar verleden heeft Lana nog geen plek gegeven. Kunnen Julien en zij écht zonder elkaar?’

Margot & Olivia - Alexandria Bellefleur

Helaas loop ik een beetje achter, want ik heb nog geen tijd gehad om Margot & Olivia te lezen van Alexandria Bellefleur. Ik vond Elle & Darcy heel erg goed en van Londen & Seattle heb ik genoten. Tijd om mijn aandacht te geven aan het derde deel van de Written in the Stars -serie

‘Margot moet niets van relaties weten. Een casual hook-up is meer haar ding. Maar nu al haar vrienden ‘de ware’ hebben gevonden, voelt ze zich het vijfde wiel aan de wagen. Als ze met haar verloofde vrienden meegaat om de perfecte trouwlocatie te vinden, ziet ze Olivia weer – haar jeugdvriendin, haar eerste grote liefde en haar eerste… alles.

Weddingplanner Olivia kan niet geloven dat Margot na tien jaar weer voor haar staat. Als Olivia plotseling vanwege een lekkage haar huis uit moet, biedt Margot haar aan tijdelijk bij haar in te trekken. Gewoon, omdat ze zo aardig is. Natuurlijk niet omdat ze Olivia nog net zo mooi en lief vindt als toen… Hoe meer tijd ze met elkaar doorbrengen, hoe sterker hun band wordt. Durft Margot dit keer toe te geven aan haar gevoel of zal de geschiedenis zich herhalen.’

Dit zijn de boeken die ik in december nog wil lezen. Ik lees vaak waar ik zin in heb, dus als mijn humeur plots verandert dan kan het zomaar zijn dat er een ander boek tussen staat aan het eind van de maand. 

Heb jij leesplannen deze maand? Misschien nog een leuke kersttip?

Liefs!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.