Boeken om naar uit te kijken | Najaar 2021

Ondanks dat de zomervakantie net begint, kunnen we alweer uitkijken naar de boeken die uitkomen in het najaar 2021. Er komen weer genoeg prachtige boeken uit en ik vertel je vandaag op welke boeken ik écht niet kan wachten.

Vallend duister - Robert Bryndza

Vallend duister - Robert Bryndza - Boekerij

Ik begin maar meteen met een inkoppertje: in het najaar 2021 komt Vallend Duister uit van Robert Bryndza. Ik ben dol op de boeken van Bryndza en ik kan niet wachten op zijn volgende boek. Eerlijk is eerlijk; zijn Erika Foster-serie vond ik beter dan de Kate Marshall-serie, maar al zijn boeken lezen als een trein en ik heb er weer zin in. 

Het detectivebureau van Kate Marshall gaat eindelijk echt van start als zij en haar partner, Tristan Harper, worden ingehuurd voor hun eerste grote zaak. Het is een cold case. Twaalf jaar geleden legde journaliste Joanna Duncan een politiek schandaal bloot, waarna ze spoorloos verdween. De meeste mensen zijn inmiddels verdergegaan met hun leven – behalve Joanna’s moeder.

Wanneer Kate en Tristan toegang krijgen tot de oorspronkelijke dossiers, ondervragen ze dezelfde verdachten en volgen ze dezelfde sporen als toen – maar die lopen ditmaal niet dood. Want tussen Joanna’s persoonlijke bezittingen vindt Kate de namen van twee jonge mannen die ook spoorloos verdwenen.

Terwijl Kate de laatste dagen van de drie vermiste personen met elkaar vergelijkt en in verband brengt, realiseert ze zich dat Joanna iets veel sinisterders had ontdekt dan men aanvankelijk dacht: de identiteit van een seriemoordenaar. Iemand die aast op mensen die niet snel zullen worden gemist. Hoe dichter Kate hem nadert, hoe duisterder het wordt.

Te spannend om niet te lezen toch? Dit derde deel wordt uitgegeven door Boekerij en verschijnt in november 2021. 

Langste kerst ooit - Lisette Jonkman

Langste kerst ooit - Lisette Jonkman - Luitingh-Sijthoff

Sinds de Onbreekbaar-serie van Lisette Jonkman ben ik fan van deze auteur. Sowieso word ik erg blij van de meeste feelgoodboeken, maar de manier waarop Lisette schrijft vind ik heerlijk om te lezen. In oktober 2021 zal haar volgende boek uitkomen: Langste kerst ooit. Een heerlijk feelgoodboek voor kerst. Ik weet niet of ik tot kerst kan wachten…

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

Krijg jij nu ook zin in Kerstmis? Dit boek wordt uitgegeven door Luitingh-Sijthoff.

Londen & Seattle - Alexandria Bellefleur

Afgelopen november werd ik verrast door Elle & Darcy, het eerste boek van Alexandria Bellefleur. Ik vond het zo’n leuk boek dat ik nu niet kan wachten op het tweede deel van de Written in de stars -serie. Londen & Seattle verschijnt in het najaar 2021 en ik hoop echt dat dit boek minstens zo leuk is als het eerste deel.

‘Londen & Seattle’ van Alexandria Bellefleur gaat over Brendon, die volledig gelooft in de liefde. Hij heeft een datingapp gebouwd en is ervan overtuigd dat de ware ergens rondloopt, ook al heeft hij haar nog niet ontmoet. Of toch wel? Als de beste vriendin van zijn zus onverwacht naar Seattle komt, maakt zijn hart een sprongetje. Hij was als jongen al verliefd op Annie. Annie daarentegen is niet op zoek naar liefde. Na verschillende slechte ervaringen gelooft ze er niet meer in. Het enige probleem is dat ze zich tot Brendon aangetrokken voelt.

De flaptekst maakt mij in ieder geval erg enthousiast. Dit boek wordt uitgegeven door Zomer & Keuning en verschijnt in december 2021.

De roadtrip - Beth O'Leary

De Roadtrip - Beth O'Leary - Uitgeverij De Fontein

De Engelse versie van dit boek heb ik al zo vaak voorbij zien komen op Bookstagram dat ik simpelweg enorm nieuwsgierig naar dit boek ben. Daarnaast heb ik ook de andere boeken van deze auteur gelezen en die vond ik erg leuk. Vooral Tot Snel maakte indruk op mij. Naar mijn idee wordt deze auteur steeds beter, dus kan het bijna niet misgaan.

Addie en haar zus Deb zijn voorbereid op een epic roadtrip van het zuiden van Engeland, waar ze wonen, naar een bruiloft in Schotland. Snacks, playlist, route: alles ligt klaar.
Eén kleine botsing later, en hun Mini heeft opeens drie extra passagiers: Dylan, Addie’s ex-vriend; zijn beste vriend Max, die meer issues heeft dan een gemiddeld weekblad; en de onbekende Rodney, die niemand eigenlijk kent maar die ook een lift naar de bruiloft nodig had.
Wat zal het eerder begeven, de auto of de gespannen vrede tussen de passagiers?

De roadtrip wordt uitgegeven door uitgeverij De Fontein en verschijnt op 21 september 2021.

Kies voor jezelf - Emma Reed Turrell

Kies voor jezelf - Emma Reed Turrell

Even een heel ander boek, maar toch een boek waar ik wel nieuwsgierig naar ben: Kies voor jezelf geschreven door Emma Reed Turrell. Dit boek is meer een zelfhulpboek en na Master Your Mindset ben ik dit soort boeken meer gaan waarderen.

Kies voor jezelf is een praktisch en inspirerend zelfhulpboek van de ervaren psychotherapeute Emma Reed Turrell. Het lef jezelf te zijn ontmoet De edele kunst van not giving a f*ck: Met warmte, humor en wijsheid presenteert Emma een alternatief voor het altijd maar pleasen van anderen. Als psychotherapeute ziet Emma Reed Turrell dagelijks de drang om te ‘people-pleasen’: onszelf wegcijferen ten voordele van anderen. Aan de hand van persoonlijke verhalen van allerlei soorten mensen, die allemaal op hun eigen manier last hebben van die drang, doet Emma een heleboel inzichten en technieken uit de doeken die lezers helpen om meer in het moment te leven en op een gezonde manier meer voor zichzelf te kiezen. Haar uitgangspunt is dat als we beter voor onszelf zorgen, we ook anderen beter kunnen helpen. Door middel van therapievragen wordt de lezer geconfronteerd met zichzelf: waarom wil ik iedereen eigenlijk pleasen? En hoe kan ik de energie die ik aan anderen geef op mezelf richten? Emma’s holistische en gezonde aanpak heeft een bevrijdend effect en leidt tot meer levensvreugde.

Klinkt wel interessant toch? Ik ga het een kans geven. Dit boek wordt uitgegeven door Luitingh-Sijthoff en verschijnt in november 2021.

De som van jou en mij - Cecelia Ahern

De som van jou en mij - Cecelia Ahern - Luitingh-Sijthoff

Dit boek hoort eigenlijk niet echt meer bij het najaar 2021, maar meer in de winter van 2022, aangezien dit boek pas in januari 2022 verschijnt. Toch wil ik hem alvast genoemd hebben, omdat ik heel erg benieuwd naar dit boek ben. Eén van de mooiste boeken die ik gelezen heb, is P.S. Ik hou van je van Cecelia Ahern. Al haar andere boeken lees ik daarom ook graag.

In De som van jou en mij heeft Allegra een gedurfde stap gezet: ze heeft haar excentrieke vader achtergelaten op het eiland waar ze is opgegroeid en ze is verhuisd naar Dublin om haar moeder te zoeken. Ze werkt als parkeerwacht en vervult nauwgezet haar rondes. Allegra leeft teruggetrokken en laat niemand bij haar in de buurt komen. Totdat een arrogante Ferrari-coureur haar op een dag een vraag stelt die haar leven overhoopgooit. In verwarring begint Allegra zich af te vragen: wie zijn de vijf belangrijkste mensen in mijn leven? Een opwindende zoektocht naar betekenis begint. Een buitenstaander op zoek naar mensen die ze kan vertrouwen. Eén fascinerende vraag die iedereen aan het denken zet.

Het klinkt als een leuk, maar ook als een mooi boek. Misschien zet het mij ook nog wel aan het denken. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff geeft dit boek uit op 25 januari 2022.

We hebben weer iets om naar uit te kijken in het najaar 2021. Er staan nog veel meer goede boeken te wachten in deze periode van het jaar, maar dit zijn toch wel de boeken die er voor mij uitspringen. Zoals je van mij gewend bent, zal ik van alle boeken een recensie schrijven.

Naar welk boek kijk jij enorm uit?

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.