Twintig Vragen Book Tag

Het is weer tijd voor een leuke book tag. Om de zoveel weken ga ik op internet kijken of ik een leuke book tag kan vinden en deze keer ben ik beland op de site paperfury.com. Een hele leuke Engelse boekenblog. Neem zeker een kijkje!

Het zijn twintig random vragen over boeken. Je bent hartstikke vrij om de tag over te nemen, maar bij de laatste vraag zal ik deze book tag ook doorgeven. Lees je mee?

Ik vind dit al een lastige vraag, want het ligt net aan de serie. Als het een serie is over dezelfde personen (bijvoorbeeld De kleine bakkerij-serie van Jenny Colgan) dan merk ik dat ik bij boek drie wel een beetje uitgekeken ben.

Is het een serie waar elke keer een ander probleem is (Helen Grace-serie van M.J. Arlidge) dan maakt het niet uit hoeveel boeken er zijn als ze maar spannend en interessant blijven. 

De Again-serie van Mona Kasten is wel een serie, maar daar veranderen de hoofdpersonen per boek. Dit kan mij ook langer boeien, omdat je eigenlijk echt een nieuw verhaal leest.

Het ligt er dus aan wat voor soort boek het is en hoe de schrijver ervoor zorgt dat het interessant blijft.

Cliffhangers zijn echt niet aan mij besteed. Vooral als het volgende boek nog niet uit is. Echt, zorg er gewoon voor dat het verhaal in het boek af is. Verschrikkelijk! Nee, ik kan niet zo goed tegen cliffhangers en vooral niet in boeken. 

Ik vind hardcovers heel fijn, maar ik heb bijna alleen maar paperbacks in mijn kast staan. Die worden naar mijn idee veel meer verkocht dan hardcovers en ik doe ook te weinig moeite om op zoek te gaan naar de versie met een hardcover. Paperbacks zijn ook fijn, omdat ze minder zwaar in bed zijn. 

Volgens mij kan niemand deze vraag beantwoorden met maar één antwoord, toch? Ik heb zoveel goede boeken gelezen dat dit eigenlijk een onmogelijke vraag is. Ik zal er wel een paar opnoemen:

Ps. Ik hou van je ~ Cecile Ahern

Begin Again ~ Mona Kasten

Het verrotte leven van Floortje Bloem ~ Yvonne Keuls

Een schitterend gebrek ~ Arthur Japin

Stad van meisjes ~ Elizabeth Gilbert.

Joe Speedboot van Tommy Wieringa vond ik echt verschrikkelijk. Ik heb dit verhaal al vaker verteld, maar ik moest het lezen voor mijn opleiding. Ik kwam er niet doorheen en ik werd er een beetje onpasselijk van. Dit heb ik uiteindelijk gemeld bij mijn docent en ze snapte het ergens ook wel. Gelukkig werden er over dat boek geen vragen gesteld tijdens het tentamen.

Het lag niet aan de schrijver, want hij heeft een hoop goede boeken geschreven. Dit boek paste gewoon echt niet bij mij.

Hier heb ik eigenlijk geen mening over. Ik vind het prima, maar ik ga er niet per se naar op zoek.

Een met jou van Sylvia Day. Op een gegeven moment was ik wel een beetje klaar met die serie. Dit is echt al jaren geleden, want over het algemeen lees ik mijn boeken altijd uit.

Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson. Ik vind dit boek dus echt heel erg goed en ik kan nu al niet wachten om weer verder te lezen. Hij is bijna uit helaas.

Vorige week heb ik Begin Again weer eens aangeraden bij een collega. Ondertussen heeft ze hem uit en is ze in Trust Again bezig. Ik vind het zo fijn om mensen goede boeken aan te raden die ze dan uiteindelijk ook heel erg goed vinden. 

Dat is ook voor mijn studie geweest en ik denk dat het De Avonden van Gerard Reve is geweest. Dit boek is uitgekomen in 1947 en ik vond het een bijzonder boek. Misschien heb ik oudere boeken gelezen, maar dat kan ik me dan niet herinneren nu.

Fiftyfifty van Steve Cavanagh is van september en heb ik uitgelezen, dus dat zal het nieuwste boek zijn dat ik heb gelezen. Ook zo’n fantastisch boek!

Ik heb wel een paar favoriete auteurs, zoals M.J. Arlidge, Robert Bryndza, Steve Cavanagh, Lindsey Kelk, Jojo Moyes en Elizabeth Gilbert. Ook heb ik mijn hart verloren aan Lisette Jonkman na de Onbreekbaarserie. Er zijn gelukkig heel erg veel goede auteurs.

Boeken kopen! Mijn droom is al heel lang om een grote boekenkast te hebben met heel veel boeken, dus ik koop altijd mijn boeken.

Ook dit heb ik al vaker geschreven, maar ik vond De Zeven Zussen niet echt heel interessant. Ik heb de eerste twee delen gelezen, maar was er niet kapot van. Voor mijn gevoel vond de rest van de wereld de boeken fantastisch. Gek, dat smaken zo kunnen verschillen.

Wie die ezelsoor ooit heeft uitgevonden? Dat doe je een boek niet aan, dus ik gebruik altijd een soort boekenlegger. Dat kan van alles zijn; bonnetjes, een elastiekje, een visitekaartje, een pen, etc.

Ik lees niet vaak boeken voor een tweede keer, maar als ik nu een boek uit mijn kast zou moeten pakken om nog een keer te lezen dan zou ik voor Begin Again gaan.

Dat kan ik wel, want de tv staat vaak aan als ik aan het lezen ben, maar ik lees liever in stilte. Dan kan ik ook niet afgeleid worden.

Vaak vind ik het leuk als een boek meerdere perspectieven heeft, omdat het voor meer spanning zorgt. Ik denk ook dat het heel erg aan het soort boek ligt.

Ik lees zelden een boek in één keer uit. Ik vind het zo jammer om zo snel door een verhaal heen te gaan, want dan geniet je er een stuk minder van. Soms kan ik een boek niet wegleggen en kan ik dus een behoorlijk stuk in één keer lezen. Dit gebeurde bij Begin Again, Achter gesloten deuren en Iene miene mutte. Ik baal dan achteraf, omdat het zo snel voorbij is. Ik probeer het dus bewust te voorkomen.

Ik tag LindsayMarleen en Luce om deze book tag ook te doen op hun website. Natuurlijk is iedereen vrij om deze tag over te nemen.

Dit was de Twintig Vragen Book Tag en ik hoop dat je het leuk vond om deze tag te lezen. Ik heb weer met veel plezier zitten typen in ieder geval. Mocht je de tag gebruiken dan zou ik het leuk vinden als je een linkje stuurt, zodat ik hem kan lezen. 

Liefs.

2 reacties

  1. Ik wist helemaal niet dat je ‘een met jou’ nietvgeht uitgelezen! Zo zonde…
    Ik denk er juist sinds kort aan om de hele serie opnieuw te gaan lezen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.