Mijn favoriete boeken van 2023 (tot nu toe)

We zitten alweer bijna op de helft van het jaar 2023 en zoals elk jaar kijk ik even terug naar de boeken die ik tot nu toe heb gelezen. Mijn favoriete boeken van 2023 deel ik graag met je. Wie weet heb je er iets aan voor de zomervakantie?

Favoriete boeken 2023

Midden in de winternacht - Kristin Hannah

Midden in de winternacht - Favoriete boeken 2023

In januari las ik eindelijk weer eens een boek van Kristin Hannah. Midden in de winternacht is een kort verhaal en absoluut de moeite waard. Misschien is het meer een boek voor een donkere winteravond, maar ik weet zeker dat je er erg van zal gaan genieten. 

Mijn recensie van Midden in de winternacht lees je hier.

Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023

Toen de wereld brak - John Boyne

Toen de wereld brak - Favoriete boeken 2023

Blijkbaar had ik geluk, want na Midden in de winternacht begon ik in het boek Toen de wereld brak van John Boyne. Ik vind het boek De jongen in de gestreepte pyjama één van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen en Toen de wereld brak is het verhaal van zus Gretel. Ik was bang dat dit boek zou tegenvallen, maar niets was minder waar. Prachtig, werkelijk prachtig. 

Nieuwsgierig? Klik hier voor mijn recensie.

In haar schoenen - Jojo Moyes

In haar schoenen - Favoriete boeken 2023

Jojo Moyes schrijft meestal romans waar ik het niet droog bij kan houden. In haar schoenen is ook een roman, maar wel iets luchtiger en zelfs met hier en daar wat humor. Ik heb enorm genoten van dit boek en vind het heel leuk om ook een andere kant van deze geweldige auteur te mogen zien. Aanradertje hoor.

Mijn recensie vind je hier.

Perfecte wraak - Helen Fields

Perfecte wraak - Helen Fields

Zoals je misschien wel weet ben ik gek op de Callanach-serie van Helen Fields. Perfecte wraak is het zevende deel en deze auteur blijft zichzelf overtreffen. Ik kijk alweer uit naar deel 8, maar helaas moet ik nog even geduld hebben. Ondertussen raad ik je in ieder geval alle boeken van deze serie aan 😊. 

Meer weten? Klik hier.

Hart voor de zaak - Charlotte de Monchy

Hart voor de zaak - Favoriete boeken 2023

Ben je juist op zoek naar een leuke feelgood deze zomer? Lees dan Hart voor de zaak van Charlotte de Monchy. Het boek leest makkelijk weg, is grappig en er zit genoeg drama in om het nog steeds leuk te vinden. Gewoon genieten dus!

Mijn recensie vind je hier.

Nu we hier toch zijn - Chantal van Gastel

Nu we hier toch zijn - Favoriete boeken 2023

Een paar maanden geleden kreeg ik een leuk pakketje van uitgeverij Boekerij met het nieuwste boek van Chantal van Gastel erin. Nu we hier toch zijn is een heerlijk boek met humor, maar ook met liefde en verdriet. Misschien staat dit boek zelfs helemaal bovenaan mijn lijstje van 2023 tot nu toe.

Nieuwsgierig? Klik hier.

Het zonnetje in huis - Jill Mansell

Het zonnetje in huis - Favoriete boeken 2023

Eindelijk weer eens een boek van Jill Mansell waar ik écht van genoten heb: Het zonnetje in huis. Makkelijk te lezen, veel humor en een grappig, en natuurlijk doorzichtig, verhaal. Absoluut een verhaal waar je blij van wordt, dus prima om te lezen aan het zwembad of op het strand. 

Klik hier voor mijn volledige recensie.

Stiekem heb ik best weer veel mooie, spannende en leuke boeken gelezen. Ik vind het altijd fijn om even terug te blikken en ik hoop dat ik met deze favoriete boeken van 2023 jou wat inspiratie heb kunnen geven. Staat er een boek tussen waar je nieuwsgierig naar bent? Laat het me vooral even weten. 

Heb jij nog een leuke tip voor mij?

Liefs!

2 reacties

  1. Ik ben echt van de thrillers. Verhalen mogen me helemaal meesleuren. Ik vond ‘Het meisje in het ijs’ van Robert Brynda echt heel tof. Die heb ik verslonden. En Achter gesloten deuren van B.A. Paris is zeker een grote favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.