Mijn favoriete boeken van 2022

Banner Blogmas 2022

27 juni 2022 gaf ik je een tussenstand van mijn favoriete boeken van 2022. Het einde van het jaar is in zicht, dus het wordt tijd om de balans op te maken. In totaal heb ik dit jaar 45 boeken gelezen en vandaag deel ik mijn tien favoriete boeken van 2022.

Favoriete boeken 2022

10. Brein-hart-zijn - Daphne Feller

Op nummer tien staat het boek Brein-Hart-Zijn van Daphne Feller. Ik ben al een tijdje boeken aan het lezen over persoonlijke ontwikkeling en dit boek van Daphne Feller vond ik heel interessant. Ze geeft veel wetenschappelijke informatie, gebruikt goede voorbeelden en geeft je oefeningen om mee aan de slag te gaan. Een aanrader als je veel bezig bent met persoonlijke ontwikkeling en er graag meer over wil weten. 

Mijn recensie lees je hier.

9. Het kamermeisje - Nita Prose

Het kamermeisje van Nita Prose ben ik eigenlijk gaan lezen, omdat heel Instagram bezig was met dit boek. Mijn nieuwsgierigheid kon het niet laten om dit boek te kopen en te lezen. 

Er waren verschillende meningen over dit boek, maar ik heb er enorm van genoten. De hoofdpersoon is bijzonder sterk neergezet en het verhaal is goed bedacht. Het boek valt onder het genre roman, maar heeft ook iets weg van een thriller. Goed verhaal, fijne schrijfstijl… Ja, ik ben fan!

Klik hier voor mijn recensie.

8. Een vorstelijk aanbod - Julia Quinn

Ik ben dol op de Bridgerton-serie, maar ik lees de boeken in een heel langzaam tempo. Na elk seizoen op Netflix lees ik het volgende boek pas. Een vorstelijk aanbod is het derde deel van de boekenserie en nu wacht ik tot seizoen drie op tv komt. 

Tot nu toe heb ik alle delen met plezier gelezen, maar ik denk dat ik van dit deel het meest genoten heb. Ik kijk heel erg uit naar het vierde deel, maar ik heb geduld…

Je vindt mijn recensie hier.

7. Wacht op mij - Jennifer Armentrout

Mijn recensie van Wacht op mij staat nog maar net online, maar dit boek verdient meteen een plekje in mijn lijstje favoriete boeken van 2022.

Ik was nog niet bekend met de boeken van Jennifer Armentrout, maar ik ben blij dat ik kennisgemaakt heb. Wat heb ik genoten van dit verhaal en van de hoofdpersonen. Op dit moment ben ik bezig in het tweede deel van deze serie en ik geniet er weer volop van. 

Meer informatie vind je hier.

6. Perfecte moord - Helen Fields

Vorig jaar december begon ik met het eerste deel van de Callanach-serie: Perfecte resten. Sindsdien ben ik alle andere delen ook gaan gelezen en zit ik vol smart te wachten op deel zeven. Ik vind alle delen goed, maar ik heb Perfecte moord gekozen om in mijn top tien te zetten. Helen Fields weet hoe je een goede thriller schrijft, zelfs na vijf steengoede andere delen.

Klik hier voor mijn recensie.

5. Manifesteren kun je leren - Willemijn Welten

Op nummer vijf weer een boek over persoonlijke ontwikkeling, namelijk Manifesteren kun je leren van Willemijn Welten. Dromen realiseren, hardop durven zeggen wat je diep in je hart echt wil en je er ook naar gedragen; ik vond dit boek ontzettend leerzaam en ben er nog dagelijks mee bezig. Willemijn pakt je bij de hand en neemt je mee op een manier die voor iedereen te begrijpen is.  Dit boek is een topper!

Meer lezen? Klik hier.

Kerst 2022Kerst 2022

4. Je liet mij leven - Catherine Ryan Howard

Mijn eerste samenwerking van dit jaar was met uitgeverij Boekerij. Ik mocht het boek Je liet mij leven van Catherine Ryan Howard lezen en ik wist niet zo goed wat ik van dit boek moest verwachten. Toen ik eenmaal begon met lezen, wilde ik niet meer stoppen. Wat een thriller! Dit boek zit heel goed in elkaar en is tot de laatste pagina spannend. Echt een cadeautje. 

Mijn recensie vind je hier.

3. Daar waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens

Daar waar de rivierkreeften zingen heeft veel lof gekregen en stond heel lang op nummer 1 in de bestsellerlijst. Ik werd weer eens nieuwsgierig…

Eerlijk? Ik moest er even in komen, maar na honderd bladzijden werd ik steeds enthousiaster en uiteindelijk staat hij vandaag op nummer drie in mijn lijstje. Het is zwaardere kost dan wat je van mij gewend bent, maar dit boek moet je lezen. Prachtig, werkelijk prachtig. 

Recensie lezen? Klik hier.

2. Augustus - J.D. Barker

Ik heb lang getwijfeld of ik dit boek op nummer 1 of nummer 2 zou zetten, maar uiteindelijk is het nummer 2 geworden.

Augustus van J.D. Barker… fantastisch. Alle boeken van Barker zitten bijzonder goed in elkaar en ook over Augustus is heel goed nagedacht. Het verhaal is spannend, interessant, gek, liefdevol en bizar. Wat een kunstenaar. 

Klik hier voor meer info. 

1. Maxton Hall College - Mona Kasten

Misschien is het geen verrassing, maar ik heb zo ontzettend genoten van het nieuwe boek van Mona Kasten dat Maxton Hall College dit jaar mijn favoriete boek is geworden.

Ten eerste is het boek prachtig aan de buitenkant en ten tweede is het verhaal betoverend. Ik heb dit boek bewust langzaam gelezen, omdat ik niet wilde dat het zou stoppen. Gelukkig komen er nog meer delen aan, alleen weten we nog niet wanneer. Ik kan niet wachten om verder te lezen!

Mijn recensie lees je hier. 

2022 was een fijn leesjaar met bijzondere ontdekkingen en heerlijke verhalen. Van heel veel boeken heb ik mogen genieten en daar ben ik dankbaar voor. 

Ik hoop dat 2023 ook weer een heel mooi leesjaar wordt.

Wat is jouw favoriete boek van 2022?

Liefs!

2 reacties

  1. Oei, mijn favoriete boek van dit jaar. Dat vind ik lastig. Ik heb er sowieso niet veel gelezen en die ik las vielen ze een klein beetje tegen. Ik denk dan dat ik Iene Miene Mutte van MJ Arlidge de beste vond die ik heb gelezen dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.